Succesorul modelului Citroën C4 Cactus va avea o variantă electrică

Marca franceză Citroën va include o versiune cu propulsie complet electrică în gama C4 Cactus, anul viitor, atunci când acest hatchback de dimensiuni compacte va fi actualizat. Informația a fost dezvăluită de CEO-ul companiei, Linda Jackson, care a anunțat astfel debutul primului automobil 100% electric din portofoliul Citroën.

Începând de anul viitor, toate mașinile noi din linia brand-ului francez vor avea derivate plug-in hybrid sau electrice, în funcție de platforma pe care se bazează, precum și opțiuni de motorizare pe benzină. De asemenea, oferta va include și propulsoare diesel, câtă vreme va exista cerere pentru aceste unități, notează publicația Automotive News Europe.

„Până în 2025, toată gama noastră va avea versiuni electrificate”, a declarat Linda Jackson.

Expansiunea Citroën va începe cu o variantă plug-in hybrid a SUV-ului compact C5 Aircross, așteptată să ajungă pe piață anul viitor.

Pentru succesorul modelului C4 Cactus, compania va utiliza o formă modificată a platformei CMP, care poate susține atât sisteme de propulsie convenționale, cât și electrice. Pe această arhitectură se bazează automobile precum Peugeot 208, Opel Corsa, DS 3 Crossback și Peugeot 2008.

Comments are closed.