autoplay
A aparut numarul 139
numarul urmator
arhiva autoplay
arhiva autoplay
Porsche_Mission_E_concept_1511164677
20 Noiembrie 2017
Porsche a efectuat primele teste asupra modelului electric Mission E

Constructorul auto german Porsche a încheiat cu succes primele verificări pe circuit ale prototipurilor viitorului sedan electric pe care îl va lansa în versiunea de serie la sfârşitul acestui deceniu.

Vehiculul cunoscut sub numele de cod „J1” a fost prefigurat prin intermediul conceptului Mission E, în cadrul ediţiei din 2015 a Salonului Auto de la Frankfurt şi va fi cel de-al cincilea model independent din gama Porsche.

În timp ce mulţi producători auto aleg ca primele lor maşini electrice să facă parte din categoria SUV-urilor, Porsche a optat pentru un sedan din dorinţa de a arăta că tehnologia sa are în vedere atât performanţele, cât şi emisiile reduse de noxe.

Michael Steiner, directorul de cercetare-dezvoltare al companiei germane, a confirmat pentru revista britanică Autocar că munca de design a fost terminată, iar varianta de producţie nu se va îndepărta foarte mult de conceptul Mission E.

Porsche Mission E va debuta în 2019, cu abilitatea de a oferi o autonomie de 500 km şi de a accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 3,5 secunde, primele livrări urmând a fi realizate în anul viitor.

comentarii
 
piata auto       revista auto      stiri auto      anunturi auto gratuite