Stephan Winkelmann va reveni la conducerea Lamborghini

La data de 1 decembrie 2020, Stephan Winkelmann va deveni președintele și CEO-ul companiei italiene Lamborghini. El nu va renunța la funcția de președinte al constructorului auto francez Bugatti, astfel că se va ocupa pe viitor de coordonarea activităților ambelor mărci de lux.

Winkelmann va prelua conducerea firmei Lamborghini de la Stefano Domenicali, care a acceptat provocarea ca, începând din 2021, să treacă la șefia organizației responsabile de buna desfășurare a curselor de Formula 1.

„Stephan Winkelmann a schimbat decisiv istoria mărcii Lamborghini. Nimeni altcineva nu poate reprezenta mai bine acest brand, iar el este cel mai potrivit om să se ocupe de coordonarea acestei afaceri și pe viitor”, a declarat Markus Duesmann, președintele consiliului de administrației al companiei Audi.

Stephan Winkelmann a mai deținut funcția de CEO al mărcii Lamborghini și în perioada 2005-2016. În martie 2016, acest rol a fost preluat de Stefano Domenicali, care a continuat proiectele începute în anii anteriori și a reușit o dublare a vânzărilor anuale. Mai exact, în 2019, Lamborghini a livrat 8.205 mașini la nivel global, un record absolut obținut de brand-ul italian în special cu sprijinul SUV-ului Urus.

Comments are closed.