Stellantis va transforma uzina din Torino într-un centru dedicat electrificării

Compania Stellantis plănuiește să transforme fabrica sa din Torino, Italia, într-un centru dedicat vehiculelor cu propulsie electrică și să transfere asamblarea a două modele din portofoliul Maserati către uzina Mirafiori. Decizia are rolul de a crește eficiența procesului de producție și a evita desființarea unui număr mare de locuri de muncă.

Stellantis va aloca fabricii Mirafiori o nouă platformă electrificată pe baza căreia vor fi construite sedanurile mărcii Maserati în perioada 2022 - 2024, uzina în cadrul căreia este creată citadina Fiat 500 devenind în acest fel principalul său pol de electrificare din Italia. Tot acolo este asamblat și SUV-ul Maserati Levante, cu ajutorul celor aproximativ 50.000 de angajați care asigură construirea unui volum total de peste 600.000 de mașini pe an, informează publicația Automotive News Europe.

Compania Stellantis – rezultată prin fuziunea grupului francez PSA cu Fiat Chrysler Automobiles – va produce la Mirafiori sedanurile Maserati Ghibli și Quattroporte. Unul dintre primii pași ce vor fi făcuți pentru atingerea acestui obiectiv constă în dezvoltarea unei arhitecturi electrificate special pentru modelele Maserati.

Comments are closed.