Stellantis plănuiește o triplare a vânzărilor de vehicule cu propulsie electrificată în 2021

Compania Stellantis, rezultată în urma fuziunii dintre grupul francez PSA și cel italo-american Fiat Chrysler Automobiles, își dorește triplarea vânzărilor globale de mașini electrificate până la sfârșitul anului 2021. Această informație a fost dezvăluită de președintele John Elkann, într-o scrisoare adresată acționarilor firmei.

Stellantis vrea să profite de rețeaua extinsă de producție pe care o are la dispoziție pentru a-și devansa principalii rivali în cursa de a produce mai multe vehicule cu propulsie electrificată, notează publicația Automotive News Europe. Mai exact, compania țintește în acest an un volum global de vânzări de 400.000 de mașini electrificate, în creștere față de cele 139.000 de unități comercializate în 2020, datorită lansării a 11 modele noi.

Obiectivul Stellantis este acela de a avea versiuni complet electrice sau hibride ale tuturor vehiculelor pe care le va oferi în Europa în anul 2025, situându-se pe aceeași linie cu membrii alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și cei ai grupului Volkswagen.

Comments are closed.