Škoda va prezenta o variantă Spider a modelului compact Scala

Producătorul auto ceh Škoda anunță că a început numărătoarea inversă până la dezvăluirea oficială a celui de-al șaptelea vehicul creat de ucenicii săi de-a lungul anilor. De această dată este vorba despre o versiune decapotabilă Spider a noului model compact Scala, dezvoltată cu ajutorul a 20 de studenți din cadrul Škoda Academy.

Ucenicii și-au dat întâlnire cu directorul de design al companiei Škoda, Oliver Stefani, pentru a fi siguri că ideile lor vor fi transpuse pe hârtie într-o manieră profesionistă. Vizitarea departamentului de design a fost un pas important al procesului de creație deoarece studenții au avut posibilitatea de a-i vedea pe specialiști la treabă și au primit șansa de a desena propriile schițe.

„În ciuda utilizării tot mai frecvente a computerelor și a simulărilor, desenul încă este o parte esențială a muncii efectuate de designerii auto. Cu fiecare gest, o idee se apropie din ce în ce mai mult de realitate. Schița este primul din numeroșii pași de care este nevoie pentru a crea o mașină nouă”, a explicat Oliver Stefani.

Cei 20 de ucenici lucrează de câteva luni la conceptul programat să debuteze în iunie 2020 și despre care susțin că va avea rolul de a accentua calitățile dinamice ale modelului standard Scala. Acesta este cel de-al șaptelea an consecutiv în care studenților școlii vocaționale înființate de Škoda li s-a dat ocazia de a planifica, desena și construi un vehicul unicat.

Comments are closed.