Škoda preia responsabilitatea asupra platformei MQB-A0

Compania cehă Škoda este responsabilă, de acum înainte, cu dezvoltarea arhitecturii globale MQB-A0 a grupului german Volkswagen. Platforma va fi utilizată de mărcile Škoda și Volkswagen pentru a construi modele entry-level destinate piețelor ce au un mare potențial de creștere, inclusiv India, Rusia, Africa, precum și țările ASEAN (din sud-estul Asiei) și cele din America Latină.

Decizia a fost luată după ce Škoda și-a demonstrat în repetate rânduri abilitățile de a coordona proiecte complexe și a reușit să adapteze cu succes arhitectura MQB-A0 la nevoile specifice pieței din India.

„Prin asumarea responsabilității față de platforma globală MQB-A0, Škoda va răspunde pentru prima dată de dezvoltarea la nivel mondial a unei arhitecturi. Vom pune în aplicare toată expertiza pe care am acumulat-o în ceea ce privește dezvoltarea, luând și mai multe responsabilități în cadrul grupului Volkswagen. Sunt convins că vom reuși să cucerim mulți clienți noi cu ajutorul platformei globale MQB-A0 și vom îmbunătăți prezența grupului în segmentele entry-level”, a declarat Thomas Schäfer, CEO-ul Škoda.

Arhitectura MQB-A0 este folosită la nivel mondial și servește drept bază pentru noi automobile cu motorizare termică incluse în segmentele entry-level. În prim plan se află țările din Asia de sud-est, America Latină, Africa, India și Rusia, acolo unde mașinile din această categorie de bucură de o mare popularitate și există un potențial ridicat de creștere.

„Prin strategiile noastre inteligente, vom obține economii de scară ce ne vor permite să le oferim clienților din lumea întreagă tehnologii avansate și o calitate superioară la prețuri competitive. În acest fel, mărcile Volkswagen și Škoda vor putea livra rapid către clienți produse care sunt unice în segmentul de volum”, a precizat Ralf Brandstätter, președintele consiliului de administrație al companiei Volkswagen.

La începutul lunii iunie, Škoda a demarat producția modelului Kushaq în incinta uzinei indiene din Chakan, Pune. Acesta este primul vehicul de serie susținut de versiunea MQB-A0-IN a platformei modulare dezvoltate de grupul Volkswagen, pe care Škoda a adaptat-o la nevoile clienților din India. Arhitectura va fi utilizată și pentru alte automobile, un al doilea model fiind programat să debuteze spre finele anului 2021.

Comments are closed.