Škoda Fabia Combi aniversează 20 de ani

Povestea de succes a versiunii break din cadrul familiei Škoda Fabia a început în urmă cu 20 de ani, la Salonul Auto de la Paris. Cea dintâi generație a derivatei Fabia Combi a fost lansată la un an după versiunea hatchback a primei Fabia și a fost votată „Mașina Anului 2001” în Cehia. Clienții au fost impresionați încă de la început de acest model datorită faptului că era unul dintre puținele break-uri din segmentul său care punea la dispoziția pasagerilor un interior atât de spațios și o capacitate a portbagajului ce putea crește de la 426 la 1.225 de litri – totul într-o caroserie care măsura doar 4,22 metri lungime. În plus, raportul excelent dintre preț și performanță l-a transformat într-un companion perfect pentru deplasările zilnice, în special în rândul familiilor tinere.

Škoda a produs până în prezent mai mult de 1,5 milioane de unități ale modelului Fabia Combi, fiind incluse aici și exemplarele variantei comerciale Praktik. Drept urmare, versiunea Combi deține o cotă de 34% din livrările totale înregistrate de gama Fabia de-a lungul celor trei generații. Pe lângă spațiul generos de la interior, automobilul s-a remarcat întotdeauna prin tehnologiile moderne, linia vastă de motorizare și numeroasele echipamente opționale.

Prima generație Škoda Fabia Combi a fost construită în perioada 2000 - 2006, într-un număr total de 574.600 de unități. În materie de propulsie, clienții aveau la dispoziție atunci patru unități pe benzină capabile să dezvolte între 60 CP și 115 CP, alături de alte două motoare diesel în stare să genereze 64 CP, respectiv 100 CP.

Cea de-a treia generație a fost prezentată oficial în 2014 și a fost construită deja în peste 382.900 de exemplare.

Comments are closed.