Škoda celebrează construirea a 7 milioane de automobile Octavia

Unitatea cu numărul 7 milioane a modelului Škoda Octavia a ieșit de pe linia de asamblare a uzinei din Mladá Boleslav. Istoria acestui vehicul a început în 1959, însă prima generație a versiunii moderne a fost lansată la mijlocul anilor ’90, sub umbrela grupului german Volkswagen.

„Octavia este inima brand-ului nostru. Succesul de care se bucură încă din anii ’90 a contribuit semnificativ la transformarea mărcii Škoda dintr-un lider al pieței regionale într-un producător auto de talie mondială”, a declarat Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrație al companiei Škoda, responsabil de producție și logistică.

Încă din 1959, Octavia a fost pe placul clienților datorită interiorului spațios și tehnologiilor moderne pe care le oferea, printre care se număra suspensia independentă pentru toate cele patru roți. În primii 12 ani de producție, Škoda a asamblat aproximativ 400.000 de exemplare ale popularului vehicul.

Prima variantă modernă a modelului Octavia a fost prezentată în toamna anului 1996, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Acesta a fost primul automobil dezvoltat de Škoda după ce s-a alăturat grupului Volkswagen și a fost construit în peste 1.440.000 de unități până în 2010, în ciuda faptului că a doua generație fusese lansată încă din 2004.

În noiembrie 2019, Škoda dezvăluit cea de-a patra generație Octavia cu prilejul unui eveniment special, desfășurat la Praga. De atunci, producătorul auto ceh a livrat deja peste 363.700 de exemplare ale noului model, astfel că producția totală a ajuns să însumeze 7 milioane de unități. Noua Octavia promite să fie mai spațioasă, mai sigură și mai conectată decât toate versiunile anterioare, ea beneficiind de un stil creat pe baza celui mai recent limbaj de design implementat de Škoda.

Comments are closed.