Škoda are în plan extinderea liniei de automobile electrice

Thomas Schäfer, CEO-ul companiei cehe Škoda, susține că pe lista celor mai importante priorități se află, în momentul de față, lansarea unei citadine și a unui sedan cu propulsie electrică. Aceste modele vor fi lansate pe parcursul următorului deceniu și se vor alătura recent dezvăluitului SUV Enyaq iV – despre care se știe că va ajunge pe piață în 2021 și va primi, în scurtă vreme, o variantă coupé.

Schäfer susține că eforturile electrice ale firmei se vor concentra, în următorii doi ani, asupra modelului Enyaq iV și a viitoarei sale derivate. În schimb, în momentul în care a fost întrebat dacă este luată în considerare posibilitatea de a oferi o versiune electrică a fiecărui automobil din gamă, șeful Škoda a răspuns că nu se dorește o dublare a portofoliului.

„Pe partea electrică vom avea modelului Enyaq și versiunea pe care o vom lansa în curând. Însă avem nevoie de ceva mai mic, poate o mașină de oraș, precum și de un produs în segmentul sedan, cum ar fi o Octavia a viitorului. Pentru marca noastră acestea sunt cele mai importate vehicule electrice pe care le vom dezvolta în următorul deceniu”, a declarat Thomas Schäfer, potrivit revistei britanice Autocar.

De asemenea, Škoda ar putea oferi un hatchback electric de dimensiuni similare modelului Volkswagen ID.3, dar debutul său pe piață este estimat să aibă loc abia la mijlocul deceniului viitor. Însă cea mai mare problemă o constituie în prezent capacitatea depășită de producție a uzinelor din Mladá Boleslav și Kvasiny. Din această cauză, compania va transfera asamblarea următoarei generații Superb către fabrica din Bratislava (Slovacia), începând din 2023, cu scopul de a elibera la Kvasiny o capacitate anuală de producție de 150.000 de unități, pentru a construi acolo un nou vehicul alături de SUV-urile Kodiaq și Karoq. Modelul electric Enyaq iV este produs în acest moment la Mladá Boleslav.

Comments are closed.