Škoda accelerează construirea noii generații Fabia

Producătorul auto ceh Škoda a hotărât să grăbească puțin dezvăluirea celei de-a patra generații a modelului Fabia și să o aducă în showroom-uri începând cu a doua jumătate a anului 2021.

Actuala Fabia a fost prezentată la sfârșitul lui 2014, așa că versiunea actualizată ar fi trebuit să debuteze abia în ultima parte a anului 2021. Dar Škoda a luat decizia de a accelera dezvoltarea noului model și de a trece la o platformă care să îi permită mașinii să ofere nu doar un design mai atractiv, ci și o serie de îmbunătățiri la capitolul motorizare și tehnologii mai avansate. Este vorba despre arhitectura MQB A0, pe care se bazează Seat Ibiza, Audi A1 și Volkswagen Polo, notează publicația britanică Auto Express.

În cadrul unui interviu acordat recent acestei reviste, Bernhard Maier, șeful companiei Škoda, a dezvăluit că a testat deja noua generație Fabia. În plus, el a confirmat informația potrivit căreia s-a luat hotărârea de a grăbi dezvoltarea noului model.

„Da, evident, încercăm se ne mișcăm mai repede. Dacă ne referim la mașini care sunt legate de motivația mea personală, vorbim despre Karoq, Scala, Kamiq, Octavia, noul Superb, mașina electrică susținută de platforma MEB și Fabia, de asemenea. Săptămâna trecută am condus primul prototip al noii Fabia, bazat pe MQB A0. Vă pot spune că abia aștept să lansăm pe piață această mașină”, a declarat Bernhard Maier.

Potrivit aceleiași surse, se pare că Škoda va alege ediția din 2021 a Salonului Auto de la Geneva, din luna martie, pentru a prezenta oficial cea de-a patra generație a modelului Fabia.

Comments are closed.