Škoda a produs 3 milioane de motoare din seria EA211 în cadrul uzinei de la Mladá Boleslav

Compania cehă Škoda informează că a construit trei milioane de motoare din gama EA211, în patru specificații diferite, în incinta fabricii sale din Mladá Boleslav. Prima unitate din această serie a părăsit linia de asamblare în anul 2012, iar de atunci au fost produse în jur de 2.400 de propulsoare în fiecare zi cu ajutorul celor aproximativ 800 de angajați.

Motoarele din familia EA211 dispun de trei sau patru cilindri și au capacități cuprinse între 1 litru și 1,6 litri. Ele sunt utilizate atât de modelele mărcii Škoda, cât și de alte automobile produse în cadrul grupului Volkswagen. Printre acestea se află Škoda Fabia, Scala, Octavia, Kamiq, Karoq și Kodia, alături de Volkswagen Polo, Vento și Ameo, precum și Seat Ibiza, Ateca, Toledo și Arona.

Numărul propulsoarelor asamblare pe zi de către angajații uzinei din Mladá Boleslav s-a diminuat în ultimele luni din cauza măsurile stricte impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Motoare fiabile și inovatoare din punct de vedere tehnic sunt produse la Mladá Boleslav de mai bine de 120 de ani, uzina noastră având așadar una dintre cele mai lungi istorii din întreaga industrie auto în acest domeniu. De aceea atingerea pragului de trei milioane de motoare EA211 fabricate de Škoda este un moment atât de special pentru noi. Este o dovadă a expertizei noastre și a importanței pe care o avem în grupul Volkswagen. Această reușită este rezultatul efortului unei echipe minunate”, a declarat Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrație al companiei Škoda, responsabil de producție.

Primul motor a fost construit de Škoda la Mladá Boleslav în anul 1899, la doar patru ani după ce Václav Laurin și Václav Klement începuseră fabricarea de biciclete. Ei au prezentat atunci prima lor bicicletă echipată cu un motor auxiliar capabil să dezvolte 1,25 sau 1,75 CP.

Comments are closed.