Škoda a livrat 1,24 milioane de vehicule în anul 2019

Producătorul auto ceh Škoda anunță că 2019 a fost cel de-al șaselea an consecutiv în care a livrat mai mult de un milion de mașini la nivel global. Mai exact, compania a vândut 1,24 milioane de vehicule anul trecut, cel mai popular model din gama sa fiind și de această dată Octavia, achiziționat de 363.700 de clienți din întreaga lume.

Livrările mărcii au crescut cu 9,1% în decembrie 2019 față de aceeași perioada a anului anterior și au însumat 114.700 de unități.

„Prin intermediul automobilelor Scala, Kamiq, Superb iV cu propulsie plug-in hybrid și al noii generații Octavia, ne-am modernizat și extins cu succes gama de produse anul trecut. Mașinile noastre inspiră clienții din întreaga lume datorită interiorului spațios, funcționalității ridicate, designului actual, soluțiilor Simply Clever și raportului ideal dintre performanță și preț”, a declarat Alain Favey, membru în consiliul de administrație al companiei Škoda, responsabil de vânzări și marketing.

În Europa de Vest, livrările mărcii Škoda au avansat cu 7% în 2019 și au totalizat 520.500 de vehicule. În plus, creșterea înregistrată în această regiune în ultima lună a anului trecut a fost una remarcabilă, de 23%, grație celor 42.200 de automobile achiziționate în țări precum Germania, Franța, Elveția sau Olanda.

De cealaltă parte, locuitorii statelor din Europa Centrală au cumpărat 212.900 de mașini Škoda în 2019, un număr mai mare cu 1,3% decât cel raportat în anul anterior. Dintre acestea, 94.200 de unități au fost livrate în Cehia, iar 5.900 de vehicule au ajuns în Croația.

Anul 2020 se anunță a fi la fel de promițător pentru constructorul auto ceh. El va aduce lansarea pe piață a celei de-a patra generații Škoda Octavia și începerea producție primului model din portofoliul companiei bazat pe arhitectura electrică MEB a grupului Volkswagen.

Comments are closed.