Škoda a demarat producția de serie a modelului electric Enyaq iV

Compania cehă Škoda informează că a început asamblarea SUV-ului cu propulsie 100% electrică Enyaq iV în cadrul uzinei sale din Mladá Boleslav. Acesta este primul vehicul de serie din portofoliul său bazat pe arhitectura MEB a grupului german Volkswagen. Potrivit estimărilor inițiale, vor fi construite aproximativ 350 de unități ale modelului Enyaq iV în fiecare zi, pe aceeași linie pe care sunt produse și automobilele Octavia și Karoq, susținute de platforma MQB.

„Enyaq iV este primul model de serie din gama Škoda care a fost dezvoltat încă de la început ca un vehicul complet electric. Acest lucru înseamnă că noul nostru SUV are cerințe total diferite în privința etapelor și proceselor de producție față de modelele echipate cu motoare termice. Din acest motiv, au fost necesare foarte multe pregătiri și transformări pe care le-am implementat la Mladá Boleslav începând de vara trecută”, a declarat Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrației al companiei cehe, responsabil de producție și logistică.

Škoda a investit 32 de milioane de euro în convertirea liniei de asamblare din cadrul uzinei de la Mladá Boleslav, în așa fel încât să permită construirea în paralel a automobilelor susținute de platformele MQB și MEB.

Noul SUV electric Enyaq iV le permite clienților să aleagă dintr-un număr de trei baterii diferite și cinci configurații de performanță. Cele mai puternice două variante beneficiază de un al doilea motor electric, instalat pe puntea față, care vine în sprijinul celui din spate. Autonomia poate ajunge până la 536 km, conform standardelor WLTP, iar vechile niveluri de echipare de la interior au fost înlocuite de opțiunile Design Selections. În plus, Enyaq iV este și primul model din gama Škoda prevăzut cu un Head-Up Display bazat pe realitatea augmentată, care afișează informațiile despre viteza de deplasare și semnele de circulație în două zone din aria vizuală a conducătorului auto.

Citiți aici și alte informații despre noul model 100% electric Enyaq IV al mărcii Škoda.

Comments are closed.