Simone Tempestini este campion mondial de juniori!

Galerie foto

Simone Tempestini a terminat Turul Corsicii pe locul patru în Junior WRC şi a adunat suficiente puncte pentru a-şi asigura titlul mondial înaintea etapei din Marea Britanie, ultima din acest sezon. Titlul mondial îi garantează juniorului NRA participarea în 2017 la şase etape din WRC2 cu un DS3 R5.

Chiar dacă în ultima zi din Turul Corsicii au fost programate doar două probe speciale, Simone Tempestini şi Giovanni Bernacchini au avut emoţii până la final. „Prima probă a zilei a fost şi cea mai lungă a raliului. Au apărut unele probleme la cutia de viteze şi mi-am făcut griji că nu vom ajunge la sosire”, a spus Simone Tempestini.
Echipajul de la Napoca Rally Academy a trecut cu bine peste acest moment şi a terminat cel mai dificil raliu pe asfalt din acest sezon pe locul 4 în clasamentul Junior WRC. Suficient pentru a deveni campion mondial la juniori cu o etapă înaintea finalului de sezon. „Sunt extrem de fericit. Nu am cuvinte acum şi cred că abia mâine voi înţelege ce s-a întâmplat cu adevărat. Vreau să le mulţumesc tuturor partenerilor noştri care ne-au susţinut şi sper că vor fi alături de noi şi în următoarele provocări. Le mulţumesc şi suporterilor de acasă care ne-au susţinut permanent şi asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două ţări sunt fericite pentru rezultatul nostru, dar aşa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu mă consider român 100%”, a continuat Simone Tempestini.

Juniorul NRA va lua startul şi în etapa din Marea Britanie, ultima a sezonului în Junior WRC. „Acum nu vreau decât să mă relaxez câteva zile, dar aştept cu nerăbdare etapa din Marea Britanie unde vreau să merg cât mai tare posibil”, a mai spus Simone Tempestini.

Comments are closed.