SIAB a devenit cu adevarat mare

Galerie foto

Mutarea Salonului International de Automobile Bucuresti 2007 de la Romaero Baneasa la fostul Metro Otopeni a fost principala tema de discutie la manifestarea ce aduna vizitatori cu nemiluita. De aici practic se pleaca in aprecierea finala daca actuala editie a fost mai buna in noua locatie decit precedentele.

Daca se vrea cu orice pret poate fi pus la colt si ditamai Salonul Auto de la Frankfurt, asa ca nu-i deloc greu sa gasesti nod in papura in corturile de la SIAB 2007. Dar, desi nu pot uita caldura aproape insuportabila creata in cele trei corturi, distanta mare pe care au avut-o de parcurs vizitatorii bucuresteni intr-un trafic infernal sau locurile de parcare, totusi insuficiente, amenajate pe un teren impropriu, nu pot sa nu remarc faptul ca SIAB 2007 este cea mai mare manifestare expozitionala care se organizeaza in Romania. Au fost reprezentati, cu exceptia regretabila si, totusi, inexplicabila, a importatorului Peugeot, toti constructorii prezenti in Romania. S-au prezentat pina si marcile din grupul TiriacAuto, asa ca eu cel putin pot spune ca SIAB a devenit cu adevarat mare.

Fara masini de la Mercedes-Benz, Ford sau Hyundai nu puteam vorbi despre un salon auto remarcabil, insa la acest capitol SIAB 2007 sta excelent. S-or mai plinge unii ca n-au avut suficient spatiu de expunere, insa ce era de aratat a fost aratat.
Un alt atu este legat de faptul ca, spre deosebire de precedentele editii, care se desfasurau imediat dupa Salonul Auto de la Frankfurt si la care n-am remarcat ca premierele mondiale dezvaluite la prestigiosul salon german sa se inghesuie si la Bucuresti, iata ca de data asta am vazut si la SIAB destule masini pe care le-am admirat pentru prima oara la Frankfurt. Totusi, spre deosebire de marile saloane internationale, n-am prea sesizat ca SIAB 2007 sa se departeze de latura comerciala a evenimentului si sa faca pasi mari spre imagine. Daca manifestarile provinciale trag linie la final si se intreaba cite masini au vindut sau vor vinde in viitorul apropiat, SIAB va trebui sa mizeze aproape totul pe imagine.

Deocamdata, insa, raspunsul la intrebarea daca SIAB 2007 e mai bun decit precedentele il are publicul care a vizitat expozitia. La cit de numeros a fost, cred ca verdictul a fost deja dat.

Comments are closed.