Serbia are cele mai mari șanse de a găzdui noua uzină Škoda

Compania cehă Škoda încearcă să aleagă cea mai potrivită locație pentru a găzdui noua fabrică pe care o va construi în regiunea de est a Europei. Uzina ar urma să fie folosită de mai multe mărci din cadrul grupului german Volkswagen, dar Škoda va prelua conducerea asupra acestei întreprinderi.

Numărul țărilor favorite a scăzut la patru, potrivit declarației date de CEO-ul Škoda, Bernhard Maier, fără a spune însă despre ce state este vorba. „Încă ne aflăm în etapa de analiză. Nu am luat o decizie”, a precizat Maier.

Publicația Automotive News Europe susține că țările rămase în cursă ar fi Serbia, România, Bulgaria și Turcia, iar alegerea va fi făcută în prima jumătate a acestui an. Conform aceleiași surse, cele mai mari șanse de a găzdui noua uzină a grupului Volkswagen le are Serbia, acolo urmând a fi asamblate modelele Škoda începând din anul 2022.

Producția record a celor două fabrici pe care Škoda le deține în Cehia nu a reușit să facă față cererii înregistrate la nivel global, așa că s-a ajuns la o creștere timpului de așteptare. Uzinele din Mlada Boleslav și Kvasiny au construit 886.100 de vehicule în 2018, în creștere cu 3,1% față de anul anterior.

Comments are closed.