Șeful Volvo nu respinge posibilitatea de a lansa mașini de dimensiuni mai mici

Hakan Samuelsson, șeful companiei suedeze Volvo, a declarat că ia în considerare posibilitatea de a aproba construirea unor modele mai mici decât cele incluse în actuala gamă „40”.

SUV-ul XC40 este, în momentul de față, cel mai mic vehicul din portofoliul mărcii Volvo, iar din această familie ar urma să mai facă parte un sedan și un hatchback susținute tot de platforma CMA (Compact Modular Architecture).

Deși surse din interiorul firmei au negat în mod repetat că Volvo ar avea în vedere ideea de a oferi mașini de dimensiuni mai mici, pentru a rivaliza cu Audi A1 și produsele Mini, Hakan Samuelsson a dezvăluit recent că o decizie în acest sens va fi luată în funcție de interesul clienților.

„Am spus că ne vom completa portofoliul și asta facem acum. Am făcut un pas spre baza gamei cu noul XC40, despre care se știe că este cel mai mic SUV al nostru. Avem o gamă foarte puternică de SUV-uri. Nu se știe deocamdată în ce direcție ne vom îndrepta. Există o tendință în segmentul premium care nu ține cont de dimensiune. Mașinile mici pot fi și ele premium”, a subliniat Samuelsson, potrivit revistei britanice Auto Express.

În cazul în care Volvo va lansa vehicule mai mici decât actualul SUV XC40, este foarte probabil ca ele să fie echipate cu tehnologii de propulsie electrică.

Comments are closed.