Șeful Peugeot susține că noul model e-208 se bucură de un succes peste așteptări

Compania franceză Peugeot plănuia ca aproximativ 10% din vânzările totale obținute de noua familie 208 să fie reprezentate de versiunea cu propulsie complet electrică. Însă volumul s-ar putea să fie mult mai mare decât cel estimat inițial ca urmare a faptului că deja a fost primit un număr impresionant de solicitări de achiziție din partea clienților.

„Din cele 40.000 de cereri pe care le-am primit până acum, jumătate au fost pentru e-208. Un sfert din pre-comenzile pe care le avem sunt pentru e-208”, a declarat Jean-Philippe Imparato, șeful Peugeot, în cadrul unui interviu acordat publicației Automotive News Europe.

Oficialul mărcii franceze a recunoscut că este prea devreme pentru a spune dacă volumul de producție al micuței mașini electrice e-208 va fi mult mai mare decât cel programat inițial sau dacă, nu cumva, este vorba doar despre interesul manifestat de clienții care obișnuiesc să adopte încă de la început noile tehnologii.

„Munca mea se bazează pe fapte, iar singurul fapt pe care îl știu acum este acela că putem decide ca e-208 să constituie 20% din producția anuală de aproximativ 300.000 de unități a noului 208”, a subliniat Imparato.

Noul model Peugeot e-208 dispune de un propulsor electric în stare să genereze 136 CP și un cuplu maxim de 260 Nm, suficient pentru a permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde. În plus, bateria de 50 kWh garantează o autonomie maximă de 340 km, conform standardelor WLTP.

Comments are closed.