Salonul Auto de la Geneva nu va fi organizat nici în 2021

Comitetul și consiliul fundației care se ocupă de organizarea Salonului Auto Internațional de la Geneva a luat decizia de a anula și ediția din anul 2021 a celui mai mare eveniment public desfășurat pe teritoriul Elveției.

În cadrul unui sondaj desfășurat recent, reprezentanții celor mai multe dintre mărcile auto care alegeau până acum să își expună noile produse la Geneva au declarat că este foarte puțin probabilă participarea lor la un eventual show desfășurat în martie 2021. Sectorul auto trece în această perioadă printr-o fază dificilă din cauza efectelor generate de pandemia globală de coronavirus, iar companiile au nevoie de timp pentru a-și reveni. Mai mult decât atât, nu se știe dacă autoritățile vor permite ca un eveniment la care iau parte peste 600.000 de vizitatori și 10.000 de jurnaliști să aibă loc primăvara viitoare.

Imediat după anularea ediției din 2020, fundația care se ocupă de organizarea Salonului Auto Internațional de la Geneva a solicitat autorităților elvețiene un sprijin financiar estimat la 11 milioane de franci. La începutul lunii iunie a fost aprobată acordarea unui împrumut în valoare de 16,8 milioane de franci, însă cu o condiție esențială: ca evenimentul să se desfășoare în primăvara anului viitor, iar până în iunie 2021 să fie returnată suma de 1 milion de franci.

În consecință, fundația a hotărât să vândă toate drepturile de organizare către centrul expozițional Palexpo SA.

Comments are closed.