Salonul Auto de la Frankfurt se va muta la München

+-+

Asociația Germană a Industriei Auto (VDA) a stabilit ca locația celui mai mare salon auto desfășurat pe teritoriul Germaniei să fie mutată de la Frankfurt la München, începând din 2021.

Promotorii orașului München au reușit să îi convingă pe oficialii VGA să aleagă această locație pentru găzduirea importantului show auto datorită numeroaselor obiective turistice pe care le oferă în zona centrală și a tuturor celorlalte atracții din apropiere. Informația a fost comunicată de președintele VDA, Hildegard Mueller, notează publicația Automotive News Europe.

Evenimentul cunoscut sub acronimul IAA (International Automobile Exhibition) se va transforma dintr-o platformă dedicată lansării de mașini noi într-o platformă de mobilitate. Următoarea ediție este programată să aibă loc în septembrie 2021.

VDA a anunțat încă din luna ianuarie că Frankfurt nu va mai fi gazda expoziției bianuale a celor mai noi inovații din industria auto, după aproape 70 de ani de tradiție. Pe lista scurtă pentru preluarea acestui rol se aflau orașe precum Berlin, Hamburg și München.

Salonul Auto de la Frankfurt a fost pentru multă vreme una dintre platformele importante de lansare pentru producătorii din întreaga lume. Însă ediția din 2019 a evenimentului s-a confruntat cu o scădere masivă a interesului, nu doar din partea vizitatorilor, ci și a expozanților.

+++

Comments are closed.