Salonul Auto de la Detroit din acest an a fost anulat

+-+

Organizatorii Salonului Auto de la Detroit (NAIAS) au anunțat în mod oficial anularea ediției din acest an a evenimentului desfășurat în orașul nord-american. De asemenea, centrul expozițional în cadrul căruia trebuia să aibă loc prestigiosul show auto ar urma să fie transformat în spital temporar pentru îngrijirea pacienților diagnosticați cu noul virus SARS-CoV-2.

„Chiar dacă suntem dezamăgiți, nimic nu este mai important pentru noi decât sănătatea, siguranța și bunăstarea oamenilor din Detroit și Michigan, așa că vom face tot ce putem pentru a se sprijini comunitatea să lupte împotriva pandemiei de coronavirus”, a declarat Rod Alberts, directorul executiv al NAIAS.

Toate sumele plătite pentru achiziționarea biletelor vor fi returnate, inclusiv cele din categoriile Public Show, Industry Preview și Charity Preview.

Viitoarea ediție a Salonului Auto de la Detroit era programată să se deruleze în perioada 14 - 26 iunie 2021, adică la aproape doi ani și jumătate distanță de show-ul anterior. Organizatorii au hotărât să mute evenimentul din ianuarie în iunie pentru a le permite vizitatorilor să se bucure de numeroase experiențe în aer liber, pe lângă expoziția tradițională de mașini.

Pandemia de coronavirus a afectat grav Statele Unite ale Americii, mulți constructori auto văzându-se nevoiți să își suspende producția în uzinele din regiune în ultimele săptămâni.

În plus, Salonul Auto de la New Yor ar fi trebuit să se desfășoare în aprilie însă a fost amânat până în luna august, iar Javits Convention Center din Manhattan va fi transformat în spital provizoriu.

+++

Comments are closed.