S-a vindut prima suta din seria Tesla Roadster

Galerie foto

Editia limitata "Signature One Hundred" a seriei Tesla Roadster, prima masina electrica de inalte performante fabricata de Tesla Motors, s a vindut in doar trei saptamini, confirmind faptul ca alunecosul Tesla Roadster, sic, si cu emisii zero, este un hit.
Dezvaluit luna trecuta in fata unei gloate de oameni incintati si entuziasti auto, in Santa Monica (California), Tesla Roadster se transforma intr o industrie auto, dovedind ca este posibil sa livrezi masini sport performante intr un vehicul chipes si prietenos pentru mediu. "Selul nostru atunci cind am creat Tesla Roadster a fost sa construim o masina cu emisii zero pe care oamenii sa o iubeasca atunci cind o conduc," a spus cofondatorul Tesla Motors si presedintele companiei, Martin Eberhard. "Fiecare din clientii nostri Signature One Hundred poate conduce orice masina stralucitoare, rapida si cu orice combustibil pe care il doreste. In schimb, ei au facut alegerea corecta, investind intr o masina atractiva, care nu foloseste ulei si este responsabila pentru mult mai putine gaze de sera decit alternativele".

Eberhard a continuat: "Signature One Hundred inseamna intrarea intr un club foarte exclusivist. Primii clienti sint pionieri, ajutind la punerea unei fundatii care va face masinile electrice posibile pentru toata lumea -- permitind Tesla Motors sa dezvolte modele viitoare la preturi care vor fi disponibile eventual pentru fiecare buget".
Presedintele Tesla Motors, Elon Musk, a fost de acord. "Clientii Tesla Roadster realizeaza ceva maret, dincolo de faptul ca achizitioneaza o masina sport, intrucit prin achizitia lor ajuta la dezvoltarea vehiculelor electrice pe care sa si le permita o masa mai mare de oameni", a spus Musk. "Cumparind un Tesla Roadster, acordati un vot impotriva incalzirii globale si a dependentei de benzina".

Roadster propulsat electric este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in circa 4 secunde. Gama sa extinsa este datorata capodoperei de Sistem de Stocare a Energiei cu litiu ion.
Fiecare client a facut o depunere de 100.000 de dolari pentru a intra in clubul Signature One Hundred si pentru a-si rezerva propriul Tesla Roadster din editia "Signature One Hundred". Aceasta include o placa comemorativa in cockpit, personalizata pentru client si semnata de directorii companiei, incluzind un pachet special de tuns Signature One Hundred si optiuni disponibile, inclusiv un sistem performant de navigare si un hard top. Livrarile pentru Tesla Roadster sint asteptate sa inceapa la mijlocul lui 2007.

Clubul Signature One Hundred a atras un grup divers de membri, incluzind devotati ai masinilor sport, avocati ai energiei alternative, entuziasti ai tehnologiei, suporteri ai "Clean Tech", ecologisti si membri ai comunitatii financiare. Printre membrii initiali ii regasim pe cistigatorul premiului Oscar, George Clooney, Dennis Haysbert, Jim Marver de la VantagePoint Venture Partners, Jeff Skoll, fost oficial al eBay, ca si pe Eberhard si Musk. Fiecare si a rezervat propriul model din editia "Signature One Hundred".

Toate numerele de performanta sint preliminare. Tesla Motors este implicata in siguranta importanta si economisitoare de bani si a testelor de durabilitate pentru Tesla Roadster. In timp ce Tesla Motors are incredere in aceste cifre, testarile pot solicita schimbari de design care pot afecta specificatiile finale.

Comments are closed.