Rezultatele primelor teste de siguranță efectuate de Euro NCAP în 2020

Organizația Euro NCAP a fost nevoită să amâne toate testele programate pentru primele luni ale anului curent din cauza măsurilor de restricție impuse cu scopul de a preveni răspândirea noului coronavirus. Abia în această săptămână au fost date publicității rezultatele celor mai recente verificări, bazate pe un set nou de protocoale, mai exigent decât cel anterior.

Cea de-a cincea generație Toyota Yaris este primul model supus unui test frontal complet nou, introdus în locul celui utilizat încă din anul 1997, de la începutul programului inițiat de Euro NCAP. De asemenea, vehiculul japonez este primul care dispune de o contra măsură pentru leziunile provocate de un impact lateral.

Testul de impact cu o barieră deformabilă progresivă mobilă (MPDB) are rolul de a evalua protecția pe care o mașină le-o oferă ocupanților săi, precum și riscurile generate asupra automobilului de care se lovește. Yaris a obținut un scor bun la acest capitol datorită dimensiunilor compacte care îl fac mai puțin agresiv în cazul unei coliziuni. În plus, cele două airbag-uri montante în centrul habitaclului se umflă în momentul producerii unui impact lateral pentru a limita deplasarea ocupanților către partea opusă a mașinii și a atenua riscul contactului dintre ei.

Yaris beneficiază și de tehnologii avansate în materie de evitare a accidentelor, cea mai recentă generație a pachetului Toyota Safety Sense având acum capacitatea de a opri vehiculul într-un viraj pentru a evita coliziunea cu un alt participant la trafic. Drept urmare, micul model nipon a fost recompensat la finalul sesiunii de testare cu ratingul maxim de 5 stele.

„Felicitări companiei Toyota pentru calificativul de top obținut de Yaris. A fost un an greu pentru toți cei implicați și le sunt recunoscător angajaților Euro NCAP care au muncit din greu pentru a oferi siguranță, rămânând în siguranță. Am fost nevoiți să ne adaptăm rapid la noile practici de lucru și este plăcut să vedem că prima mașină din acest an a trebuit să meargă atât de departe pentru a adresa problemele de siguranță care sunt acum priorități de top”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al organizației Euro NCAP.

De asemenea, experții Euro NCAP au testat cu această ocazie versiunea Audi e-tron Sportback și varianta cu propulsie hibridă a modelului Renault Clio, ambele automobile obținând ratingul maxim de cinci stele.

Comments are closed.