Renault plănuiește o mașină electrică mai mare decât Zoe

Compania franceză Renault încearcă să țină pasul cu interesul mare manifestat de clienții din Europa față de mașinile electrice și ar putea chiar să solicite ajutorul partenerilor de la Nissan pentru a pune pe piață produse cât mai performante.

Conform publicației Automotive News Europe, Renault lucrează acum la un nou vehicul cu propulsie electrică, mai mare decât Zoe, care ar urma să rivalizeze cu Tesla Model 3 și Volkswagen ID.3. Totodată, este luată în considerare posibilitatea ca noua mașină să fie construită pe baza unei platforme comune, dezvoltate în cadrul alianței cu Nissan și Mitsubishi.

Această informație a fost dezvăluită de Emmanuel Bouvier, directorul comercial al diviziei Renault responsabile de automobilele electrice. „Lucrăm la extinderea gamei noastre în așa fel încât să acoperim toate segmentele cu mașini electrice”, a precizat Bouvier, adăugând că noul model ar putea fi derivat din unul existent. „Este prea devreme să spunem dacă va concura cu Tesla, dar ne dorim să acoperim o parte cât mai mare din piață”, a completat oficialul Renault.

Vestea vine la doar câteva luni de la prezentarea oficială a noii generații Zoe, pe care marca franceză a echipat-o cu o baterie Z.E. 50 de 52 kWh, în stare să permită obținerea unei autonomii de 390 km, conform standardelor WLTP.

Comments are closed.