Renault lansează varianta de producție a SUV-ului Arkana

Grupul francez Renault își confirmă dorința de a-și depăși limitele și a deveni primul producător generalist care oferă un SUV coupé la nivel mondial. Este vorba despre versiunea de serie a modelului Arkana, un SUV de segment C de 4,54 metri lungime pe care îl va construi la Moscova și îl va lansa pe piața din Rusia în vara acestui an.

Arkana promite să îmbine eleganța unui sedan cu sportivitatea unui coupé și robustețea unui SUV. El a fost dezvăluit inițial în cadrul ediției din 2018 a Salonului Auto de la Moscova, sub forma unui concept, iar acum debutează pe piață în varianta de producție.

Noul Renault Arkana pune la dispoziția clienților șapte culori pentru caroserie, trei niveluri diferite de echipare și jante cu diametrul de 17 inch. El beneficiază de un plafon puternic înclinat în partea din spate, bare de protecție cu design expresiv, detalii cromate la nivelul grilei radiatorului și faruri cu tehnologie LED care imită forma literei „C”.

Habitaclul este spațios, se concentrează asupra ideilor de calitate, modernitate și confort, oferă materiale plăcute la atingere, include un nou sistem multimedia și oferă tehnologia Multi-Sense – care le permite șoferilor să aleagă unul din modurile de rulare Eco, Sport și My sense. Pe consola centrală se află un ecran tactil cu diagonala de 8 inch asociat sistemului multimedia Easy Link, despre care compania producătoare anunță că este compatibil cu Android Auto, Apple CarPlay și Yandex Auto.

De asemenea, Renault informează că volanul și scaunele din față sunt încălzite, nivelul de zgomot ce ajunge în habitaclu este foarte redus, iar capacitatea de depozitare a bagajelor poate crește cu ușurință de la 508 la 1.333 de litri.

Renault Arkana are o gardă la sol de 208 mm și se deplarează cu ajutorul unui nou motor pe benzină TCe 150, capabil să dezvolte 150 CP și un cuplu de 250 Nm. Propulsorul vine însoțit de o transmisie X-Tronic și un sistem de tracțiune integrală All Mode 4x4-i.

Comments are closed.