Renault dezvăluie noua citadină electrică Twingo Z.E.

Constructorul auto francez Renault anunță că micul model de oraș Twingo primește acum o versiune cu propulsie 100% electrică, al cărei scop este acela de a le oferi clienților o și mai mare plăcere de a conduce, alături de un confort sporit pe durata fiecărei deplasări.

Twingo Z.E. preia stilul distinctiv, personalitatea atractivă și opțiunile exclusiviste de customizare oferite de automobilul standard, pe care completează cu noi trăsături ce au rolul de a-i evidenția caracterul electric. Renault și-a utilizat întreaga expertiză acumulată în segmentul mașinilor mici de oraș pentru a crea un vehicul care se adaptează perfect cerințelor exprimate de clienți, în materie de manevrabilitate, autonomie și echipamente.

Twingo a apărut în industria auto în anul 1992, iar de atunci s-a reinventat în mod constant pentru a ține pasul cu evoluția industriei auto globale. După trei generații și aproape 4 milioane de unități vândute în 25 de țări, modelul francez începe acum o nouă etapă, odată cu lansarea versiunii 100% electrice Twingo Z.E.

Acesta este cel de-al șaptelea vehicul complet electric fabricat de Renault, după Zoe, Twizy, autoutilitarele Kangoo Z.E. și Master Z.E., sedanul RSM SM3 Z.E. saloon (disponibil doar în Coreea de Sud) și SUV-ul City K-ZE (comercializat în China). Twingo Z.E se poziționează pe o nișă complementară celei vizate de noul model Zoe și se bazează pe o platformă dedicată mașinilor 100% electrice, dezvoltată de compania franceză cu ajutorul expertizei acumulate în ultimii zece ani.

La fel ca automobilul cu motorizare termică, derivata Twingo Z.E. are cea mai bună rază de bracaj din clasa sa, de numai 4,3 metri, datorită faptului că are doar 3,61 metri lungime și 1,6 metri lățime. Punerea în mișcare este asigurată de un propulsor electric în stare să genereze 60 kW (adică echivalentul a 82 CP) și un cuplu maxim de 160 Nm, suficient pentru a permite accelerarea de la 0 la 50 km/h în 4 secunde și a atinge o viteză de până la 135 km/h.

În plus, mașina este echipată cu o baterie litiu-ion de 22 kWh care îi asigură o autonomie maximă de 250 km în ciclul urban (WLTP City), respectiv de 180 km în ciclul combinat (WLTP). În momentul în care este activat modul de rulare „Eco”, printr-o simplă apăsare a butonului aflat pe consola centrală, autonomia ajunge la 215 km în ciclul mixt, prin limitarea accelerației și a vitezei maxime atinse.

Habitaclul versiunii Twingo Z.E. promite să fie la fel de spațios și de funcțional ca în cazul vehiculului standard, gama opțiunilor de personalizare fiind la fel de vastă ca până acum. Emblema Z.E. amintește de abilitățile electrice ale modelului, în timp ce ecranul tactil cu diagonala de 7 inch – unic în segment – oferă acces la noile funcții de conectivitate. De asemenea, începând cu nivelul de echipare ZEN, șoferii pot accesa serviciile Easy Connect prin intermediul ecranului de 7 inch al sistemului de infotainment Easy Link, integrat în consola centrală.

Noul model electric Renault Twingo Z.E. va fi produs în cadrul uzinei din Novo Mesto, Slovenia, alături de toate celelalte derivate ale familiei Twingo.

Comments are closed.