Range Rover Velar primește o opțiune de motorizare plug-in hybrid

Range Rover Velar este mai atractiv și mai inteligent acum când dispune de o opțiune de propulsie plug-in hybrid, un nou sistem avansat de infotainment și noi detalii elegante de design. SUV-ul de clasă medie poziționat în gamă între Range Rover Evoque și Range Rover Sport le oferă clienților un echilibru perfect între stilul sofisticat și tehnologiile de ultimă generație.

Una dintre noutățile absolute o reprezintă includerea în portofoliu a versiunii plug-in hybrid P400e, care combină un motor pe benzină de 2 litri, în patru cilindri, capabil să dezvolte 300 CP, cu o unitate electrică de 105 kW. Acest sistem de propulsie livrează în total 404 CP și un cuplu maxim de 640 Nm, venind însoțit de o baterie litiu-ion de 17,1 kWh care permite obținerea unei autonomii electrice de până la 53 km. În plus, accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în 5,4 secunde, cu un consum mediu de combustibil de 2,2 litri/100 km și emisii de CO2 de 49 g/km.

Din ofertă fac parte și câteva motoare noi din familia Ingenium, cu șase cilindri așezați în linie și o capacitate de 3 litri. Unitățile diesel și pe benzină sunt conectate la o tehnologie mild-hybrid de 48 de volți care contribuie la diminuarea consumului de carburant prin recuperarea energiei pierdute în mod normal pe durata frânării sau a decelerării. Este vorba despre variantele P340, P400 și D300, toate fiind prevăzute în mod standard cu tracțiune integrală și o suspensie pneumatică menită să asigure deplasări în condiții optime de confort.

Pe lângă toate acestea, Velar beneficiază de un design modern și rafinat, în completarea căruia vin perfect ecranele digitale instalate în habitaclu pentru a permite controlarea sistemelor de infotainment Pivi și Pivi Pro. Tehnologiile dispun de o grafică nouă, sunt ușor de folosit și pot accesa actualizări de software „over-the-air”, fără a mai fi nevoie ca proprietarul mașinii să se deplaseze până la sediul unui retailer.

De asemenea, experiența de la interiorul modelului Velar este acum și mai plăcută datorită tehnologiei inteligente Active Road Noise Cancellation care funcționează precum o pereche de căști pentru a acoperi zgomotele din exteriorul vehiculului și a atenua vibrațiile provocate de eventualele denivelări ale drumului.

Comments are closed.