Primul SUV sută la sută electric de la Volkswagen a ajuns la AutoMitric!

La doar câteva zile după ce în Germania au fost predate cheile primilor proprietari de Volkswagen ID.4, primul SUV sută la sută electric al constructorului german a ajuns și în showroom-ul de la Suceava al dealerului AutoMitric! Mașina va putea fi deocamdată doar admirată, dar în curând va putea fi și testată de cei care o includ în planurile lor de achiziții.

Două firme din Suceava au comandat însă deja mașina care va concura pe cel mai mare segment al pieței globale, cel al SUV-urilor compacte. „Este vorba despre clienți tradiționali Volkswagen. Unul dintre ei are deja o experiență sută la sută electrică deoarece a achiziționat un exemplar ID.3, hatchback-ul fiind primul model electric din familia ID, în timp ce pentru celălalt va fi primul pas spre o mașină electrică, ultimul model achiziționat de la noi fiind un Touareg”, ne-a declarat Radu Vasile Ianovici, director de vânzări la AutoMitric.

Mașina din showroom-ul îndrăgitului dealer bucovinean va costa sub 40.000 de euro (TVA inclusă) dacă va fi achiziționată prin Programele Rabla Clasic și Rabla Plus, propulsia ei fiind asigurată de un motor electric instalat pe puntea spate, capabil să dezvolte 150 kW (echivalentul a 204 CP) și să permită accelerarea de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde, cu o viteză maximă atinsă de 160 km/h. În plus, bateria amplasată sub compartimentul pasagerilor garantează un centru de greutate coborât și are o capacitate de stocare a energiei de până la 77 kWh, astfel că autonomia maximă poate ajunge la 520 km, conform standardelor WLTP.

„Ca și gabarit, ID.4 (n.r. – 4,58 metri lungime) poate fi comparat cu Tiguan. Are un design deosebit, futurist, iar în interior se bazează pe două ecrane tactile cu diagonala de 12 inch, însă mașina dispune de mult mai multe atuuri ce pot fi descoperite printr-o vizită în showroom, iar ulterior vom efectua programări pentru sesiuni de test-drive. Așteptăm să demareze ediția 2021 a Programelor Rabla, probabil la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai, pentru ca viitorii proprietari să poată beneficia de bonusurile aferente”, a adăugat Radu Vasile Ianovici, precizând că termenul de livrare pentru un ID.4 este de cel mult două luni și jumătate.

Comments are closed.