Primul SUV electric din gama Smart nu se va îndepărta de stilul conceptului #1

Compania Smart a început implementarea unei noi strategii de produs de când jumătate dintre acțiunile sale au fost cumpărate de grupul chinez Geely, iar acum se pregătește pentru lansarea primului model dezvoltat după această achiziție. Este vorba despre versiunea de serie a conceptului #1, prezentat oficial în luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la München.

Vehiculul dezvăluit în cadrul evenimentului de specialitate desfășurat în Germania adoptă forma unui crossover de dimensiuni compacte, cu 4.290 mm lungime, 1.910 mm lățime și 1.698 mm înălțime, fiind foarte asemănător – din punct de vedere al proporțiilor – cu noul automobil electric Mercedes-Benz EQA.

Conform revistei britanice Autocar.co.uk, Smart a depus de curând o solicitare la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală ce are scopul de a proteja designul variantei finale a mașinii inspirate de conceptul #1. Din schițele respective se observă că modelul nu se va îndepărta prea mult de stilul prototipului expus la München, însă va dispune de noi fante de ventilație în partea din față și o capotă ușor modificată.

SUV-ul prefigurat prin intermediul conceptului #1 va fi primul vehicul complet nou construit de Smart după anul 2019, atunci când a anunțat că va renunța definitiv la motoarele cu ardere internă în favoarea sistemelor electrice de propulsie. Experții grupului Geely sunt responsabili de latura tehnică a noului automobil, în timp ce specialiștii Mercedes-Benz se ocupă de crearea designului. Clienții se vor bucura de un interior foarte spațios, prevăzut cu un număr de cinci locuri, datorită ampatamentului de 2.750 mm lungime și platformei care promite, în plus, un nivel ridicat de siguranță pasivă și o manevrabilitate dinamică.

Comments are closed.