Primul SUV electric din gama Škoda se va numi Enyaq

Producătorul auto ceh Škoda a anunțat în mod oficial că primul SUV cu propulsie complet electrică din portofoliul său va purta denumirea „Enyaq”. Prin intermediul acestui vehicul, compania face un nou pas în era mobilității electrice.

Enyaq este primul model de serie din gama Škoda bazat pe arhitectura MEB (Modular Electrification Toolkit) a grupului german Volkswagen. Numele său începe cu litera „E” pentru a face referire la mobilitatea electrică și se termină cu litera „Q”, specifică familiei de SUV-uri a mărcii Škoda.

În plus, noua titulatură are ca sursă de inspirație numele de origine irlandeză „Enya”, care se traduce prin sintagma „sursă de viață” și este foarte ușor de pronunțat. Drept urmare, Škoda vrea să scoată în evidență faptul că, odată cu lansarea acestui SUV, va debuta o nouă etapă majoră în istoria sa ce datează de mai bine de 125 de ani.

Enyaq este unul dintre cele zece modele 100% electrice pe care Škoda a informat că le va include în noua linie „iV” până la sfârșitul anului 2022. Până în 2025, producătorul auto ceh estimează că mașinile electrice și cele plug-in hybrid vor constitui 25% din vânzările sale globale.

Comments are closed.