Primul model electric oferit de Honda în Europa va fi prezentat în acest an

Potrivit unor informații recente, compania japoneză Honda va dezvălui la ediția din acest an a Salonului Auto de la Geneva o versiune aproape finală a primei mașini cu propulsie electrică pe care o va comercializa pe teritoriul Europei.

Varianta de producție va debuta în luna septembrie, la Frankfurt, iar lansarea spre vânzare va avea loc la începutul anului 2020, notează Automotive News Europe.

Conceptul Urban EV a fost prezentat de Honda în 2017, la Salonul Auto de la Frankfurt, bucurându-se de numeroase aprecieri datorită stilului său retro. Makoto Iwaki, șeful de design al mărcii nipone, a declarat cu ocazia acelui eveniment că și-a dorit să creeze o mașină accesibilă și care să ofere o plăcere deosebită pe durata condusului.

Honda își propune ca două treimi dintre vehiculele pe care le va vinde în Europa în anul 2025 să beneficieze de propulsie electrificată. Pentru început, în luna martie a acestui an, va fi lansată versiunea hibridă a SUV-ului compact CR-V, iar gama va fi completată ulterior de variantele hibride ale modelelor Jazz, HR-V și Civic.

Comments are closed.