Primul model electric din gama Dacia va fi lansat în perioada 2021-2022

Grupul francez Renault a dezvăluit, la sfârșitul săptămânii trecute, modul în care va evolua planul său de electrificare în perioada imediat următoare. Cu această ocazie, compania a confirmat oficial și că va include o mașină electrică de oraș în gama Dacia, în perioada 2021-2022.

Informația a fost făcută publică odată cu prezentarea rezultatelor financiare ale firmei, notează revista britanică Autocar. Potrivit aceleiași surse, vehiculul cu zero emisii de noxe din familia Dacia va fi o versiunea a crossover-ului Renault City K-ZE, disponibil în momentul de față doar pe piața din China.

În varianta chineză, City K-ZE beneficiază de un propulsor electric în stare să livreze 44 CP și un cuplu maxim de 120 Nm, astfel că reușește să accelereze de la 0 la 60 km/h în șapte secunde și să atingă o viteză de până la 105 km/h. În plus, vehiculul promite să garanteze o autonomie maximă de 250 km/h, conform standardelor NEDC.

Renault a dezvoltat modelul City K-ZE cu intenția de a-l comercializa la nivel global. De la versiunea europeană se așteaptă să ofere o autonomie ușor îmbunătățită comparativ cu specificațiile derivatei asiatice și să includă o serie de echipamente suplimentare de siguranță și asistență a șoferului.

Cert este deocamdată că mașina electrică din gama Dacia va debuta la scurtă vreme după versiunea Twingo Z.E. și înaintea primului vehicul electric din portofoliul Renault bazat pe arhitectura CMF-EV.

Comments are closed.