Primul model de serie din noua generație Smart

Marca Smart intră într-o nouă eră prin intermediul conceptului #1, expus în cadrul ediției din acest an a Salonului Auto Internațional de la München cu scopul de a prezenta primele detalii referitoare la viitoarea sa generație de vehicule complet electrice. Mașina aflată pentru moment în stadiul de prototip ia forma unui SUV care îmbină dimensiunile exterioare compacte cu interiorul spațios și tehnologiile avansate.

„Celebrăm un moment important odată cu dezvăluirea Smart Concept #1, prin intermediul căruia anunțăm noua generație de vehicule Smart. Prototipul apropiat de producție arată la ce trebuie să se aștepte clienții noștri de la marca Smart. Noul concept oferă o primă impresie referitoare la viziunea noastră despre mobilitatea sustenabilă. El este caracterizat de un design progresiv, echipamente premium și tehnologii avansate”, a declarat Daniel Lescow, vicepreședinte global de vânzări, marketing și after-sales în cadrul Smart Automobile.

Smart este un pionier în segmentul mobilității urbane încă din anul 1997, scopul său fiind acela de a promova stilul de viață sustenabil. În 2019, după acordul semnat de Mercedes-Benz cu grupul chinez Geely, a fost anunțată intenția companiei de a comercializa doar vehicule prevăzute cu sisteme electrice de propulsie. Dezvoltarea noilor automobile se va desfășura în cadrul rețelei globale deținute de Geely, în timp ce designul exterior și cel interior vor fi create de experții Mercedes-Benz.

Revenind la noul Smart Concept #1, el are 4.290 mm lungime, 1.910 mm lățime, 1.698 mm înălțime și ampatamentul de 2.750 mm, iar deplasarea se efectuează cu ajutorul unor jante cu diametrul de 21 inch. Prototipul dispune de patru scaune, însă varianta de serie va fi prevăzută cu un număr de cinci locuri pentru a se adapta cât mai bine nevoilor de mobilitate ale unor categorii variate de clienți. În plus, noul concept iese în evidență prin plafonul panoramic din sticlă care permite luminii naturale să intre în habitaclu, precum și prin consola centrală care se unește cu bordul pe care constructorul auto a amplasat un ecran tactil cu diagonala de 12,8 inch.

Un alt aspect semnificativ îl constituie aplicația pentru mobil dezvoltată de Smart care va funcționa nu doar ca o cheie digitală, ci va permite integrarea unei serii de funcții și servicii extrem de utile.Comments are closed.