Premieră pentru Moldova la Auto Mitric Suceava!

Auto Mitric Suceava, dealer Volkswagen, a pus astăzi în funcțiune cea mai puternică stație de încărcare pentru mașini electrice montată de MOON în zona Moldovei. Este vorba despre o stație HyperCharge, cu două porturi, care pot funcționa în paralel. „Un port este Type 2, ce furnizează 22 kWh, pentru o încărcare mai lentă, însă celălalt port (CCS), cu o putere instalată de 75 kWh, este pentru încărcare rapidă. Stația ar putea duce chiar și 100 kWh dacă infrastructura ar permite”, ne-a declarat Claudiu Ignat, responsabil Electro Mobilitate în cadrul Departamentului de Vânzări de la Auto Mitric Suceava.

O stație de asemenea putere este dorită de orice posesor de mașină electrică pentru a-și încărca bateria într-un timp cât mai scurt. Primul model încărcat la stația montată de furnizorul MOON a fost Volkswagen e-up!, modelul de test de la Auto Mitric, care asigură o autonomie de până la 260 km, iar cât a durat până la încărcarea sa completă ne spune tot Claudiu Ignat: „Când am cuplat e-up!-ul la stația de încărcare avea bateria pe jumătate și a durat 10 minute până încărcarea a fost completă. Dacă s-ar fi făcut de la 0 la 100% ar fi durat jumătate de oră pentru bateria de 36 kWh cu care este dotată mașina”.

Același timp de încărcare este valabil și pentru e-Golf, iar stația de încărcare vine cumva și în întâmpinarea primului model din seria ID creată de Volkswagen, ID.3, care va ajunge probabil în toamnă în România.

Avem pre-comenzi pentru ID.3, iar pentru primii posesori MOON le va oferi gratuit stații de încărcare. Dar până vom avea acest model în showroom suntem bucuroși că le putem oferi acum clienților noștri o stație de asemenea putere, care reduce considerabil timpul de încărcare”, ne-a declarat Radu Vasile Ianovici, directorul Departamentului Vânzări din cadrul Auto Mitric Suceava.

Citește AICI o captivantă pledoarie pentru mașinile electrice.

Comments are closed.