Pre-contact: Noul Volvo XC40 – Creat pentru viaţă

Prin lansarea noului XC40, Volvo Cars introduce un nou standard al siguranţei şi experienţei la volan în segmentul SUV-urilor de dimensiuni mici. Dezvoltat în jurul provocărilor din viaţa modernă a oraşului, modelul XC40, desemnat „Maşina Anului” 2019 în Europa, îşi propune să reducă stresul călătoriilor urbane zilnice şi să le transforme în experienţe cu adevărat plăcute. Cu noul XC40 şoferii se vor putea bucura de tehnologiile apreciate şi premiate atât pentru siguranţă şi conectivitate, cât şi pentru confortul de a avea acces în timp real la informaţie. Aceste tehnologii se regăsesc şi la noile modele din seriile 90 şi 60.

Noul XC40 este primul Volvo creat pe o arhitectură modulară compactă (CMA) şi include o gamă de tehnologii de top care au fost introduse iniţial la seriile 90 şi 60, bazate pe Scalable Product Architecture (SPA).

Cercul Vieţii

Abordarea Volvo privind siguranţa şi experienţa la volan se bazează pe o filosofie care poartă numele de Cercul Vieţii: un concept ce presupune îmbunătăţirea constantă a standardelor şi a tehnologiilor, plecând de la date din viaţa reală şi informaţii venite chiar de la utilizatori.

Caracteristicile de siguranţă şi asistenţă oferite de modelul XC40 includ sistemul semi-autonom Pilot Assist, tehnologii de ultima generaţie pentru City Safety, sistem de protejare si atenuare a impactului, alertă de trafic cu frânare automată şi o cameră de 360° care ajută conducătorii să-şi manevreze maşina în parcările cu spaţii înguste. Toate aceste tehnologii fac din noul XC40 unul dintre cele mai bine dotate SUV-uri premium de mici dimensiuni.

Întrucât conceptul fiecărui model Volvo pleacă de la cele mai avansate sisteme de siguranţă şi asistenţă pentru şoferi, noul XC40 beneficiază, şi el, de tehnologii de ultimă generaţie din categoriile safety şi infotainment.

Le oferim şoferilor o experienţă simplă şi la îndemână în orice moment, ca rezultat al concluziilor şi experienţelor extrase din viaţa reală - în acest mod redefinindu-ne, încă o dată, poziţia de lider pe segmentul siguranţei la volan. XC40 este o maşină pentru o generaţie de consumatori interesată de conectivitate completă. Astfel, toate elementele de vizualizare au fost optimizate pentru o interacţiune sigură, uşoară şi eficientă, capabilă să menţină activă atenţia şoferului în timpul condusului în mediul urban”, a menţionat Ödgärd Andersson, Vicepreşedinte Vehicle Software & Electronics la Volvo Cars.

Optimizări inovatoare ale spaţiilor din maşină

XC40 defineşte noi soluţii inovatoare pentru una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă zilnic conducătorii auto de pretutindeni: lipsa spaţiilor de depozitare adecvate şi funcţionale în interiorul maşinii. Cu această nouă abordare prezentată prin noul XC40, Volvo Cars se poziţionează ca lider pe segmentul SUV-urilor mici premium din punctul de vedere al spaţiului, al zonelor de depozitare şi funcţionalităţii lor.

Ca parte a procesului de dezvoltare pentru noul XC40, echipa Customer Research de la Volvo Cars a investit considerabil timp pentru a înţelege modul în care locuitorii oraşelor din întreaga lume aleg să folosească maşina zilnic şi, mai important, cum îşi depozitează obiectele în vehiculele lor. Simultan cu aceste cercetări, clienţii Volvo au fost întrebaţi, la rândul lor, ce îmbunătăţiri şi-ar dori pentru interiorul maşinilor pe care le conduc.

S-a dovedit că toate cercetările realizate în diferite regiuni şi oraşe ale lumii au generat concluzii surprinzător de asemănătoare, designerii Volvo având, astfel, acces la indicii importante în baza cărora au proiectat interiorul noului model XC40.

De exemplu, pentru a oferi un spaţiu de depozitare optimizat la uşile noului XC40, designerii Volvo au ales o abordare cu totul nouă. Prin repoziţionarea difuzoarelor de la uşă şi plasarea unui subwoofer sub bordul de ventilaţie, Volvo a creat suficient spaţiu de stocare astfel încât, în acest compartiment, să poată încăpea un laptop şi o tabletă sau câteva sticle de apă.

În torpedou a fost adăugat un cârlig retractabil care permite depozitarea în siguranţă a unor pungi de cumpărături de dimensiuni mici sau a celor cu mâncare. Ambele locuri din faţă oferă un spaţiu de depozitare sub scaun, suficient de mare pentru o mini-tabletă sau alte obiecte de dimensiuni mici.

De asemenea, noul XC40 dispune de sloturi pentru cardurile de credit şi service care pot fi inserate cu uşurinţă în consola de bord, făcându-le disponibile imediat atunci când ai nevoie de ele. Consola de sub cotieră oferă un spaţiu generos de depozitare, prevăzut cu o cutie pentru şervetele. Un coş special, detaşabil, vă permite să scăpaţi simplu şi rapid de deşeuri.

Modelul XC40 include o consolă rabatabilă prevăzută cu două sisteme de prindere care asigură depozitarea stabilă a cumpărăturilor sau a altor bagaje, alături de 4 cârlige retractabile, menite să simplifice semnificativ această sarcină. În plus, vei avea acces la un compartiment de depozitare privat care a fost adăugat sub pardoseala portbagajului.

Motorizări smart

Un SUV compact are nevoie de motorizări smart, care să-ţi asigure reacţia de care ai nevoie, consum de combustibil redus şi emisii scăzute. Orice drum ai avea de parcurs, XC40 te lasă să te bucuri de toate acestea, fără compromisuri, mulţumită noii sale familii de motoare.
Drive-E cu trei cilindri este primul motor cu trei cilindri din istoria de peste 90 de ani a companiei. Noul motor pe benzină de 1,5 litri, cu trei cilindri şi injecţie directă a fost dezvoltat in-house folosind acelaşi design modular pe care Volvo l-a utilizat pentru motoarele Drive-E cu patru cilindri. Motorizarea cu trei cilindri vine cu o transmisie în şase viteze.

Motoarele Volvo diesel D3 150 CP şi pe benzină T4 190 CP sunt de asemenea adăugate pentru a lărgi gama disponibilă pentru XC40. Mai mult, motorizarea cu trei cilindri a fost concepută special pentru integrarea în maşinile Twin Engine plug-in hybrid. Pentru transportul cu zero emisii și performanțe fără compromisuri, motorul inovator T5 Twin Engine cu tehnologie hibrid plug-in deschide noi posibilități pentru o conducere energizantă, dar sustenabilă, iar versiunea pur electrică va fi introdusă în curând.

Motorizările XC40 sunt compacte, au o greutate mică, şi menţin echilibrul dintre putere şi eficienţă. Deoarece adaugă un minimum de greutate în partea de faţă a maşinii, manevrabilitatea agilă defineşte modul în care tu vei acţiona la volan.

Stilul tău, echiparea ta

Ai acum mai multe opţiuni de echipare pentru XC40, incluzând varianta Momentum, cea standard, şi R-Design, plus noul nivel de echipare premium Inscription. Echiparea Inscription îţi oferă posibilitatea de a alege pentru exterior jante de 18, 19 sau 20 inch, scuturi de protecţie unice, grile cromate, dar şi culori de caroserie specifice modelului. În interior, Inscription adaugă schimbătoarele de viteze nou concepute din cristal şi elementele deco atractive Driftwood, care au fost introduse prima oară pentru SUV-ul premiat XC60.
În plus, când îţi configurezi propriul model XC40, poţi adăuga amprenta propriului stil cu accesorii ca roţile din aliaj de 21 inch Black Diamond Cut şi noul kit de accesorii de styling care oferă scuturi de protecţie cu oţel inoxidabil şi ţevi de eşapament duble integrate.
Această maşină este despre a te simţi încrezător în oraş. O parte din acest sentiment vine din lucrurile practice, aşa ca motorizarea preferată, manevrabilitatea agilă, dar şi din elementele care reuşesc să îţi pui amprenta propriului stil asupra lui XC40.

Comments are closed.