Pre-contact: Noul Mercedes-Benz EQC – SUV-ul electric ce se transformă în automobil sport!

Noul EQC afişează o estetică avangardistă, unică. Un simbol al luxului progresiv. Liniile de design clare, senzuale şi extrem de reduse, arată imediat foarte clar: acesta poate fi doar un Mercedes-Benz printre automobilele electrice. Noul EQC îşi dovedeşte la milimetru aptitudinea pentru utilizare zilnică. Experimentaţi interiorul său generos. Cu volumul său de încărcare suficient de mare, acesta este partenerul perfect pentru călătorii mai lungi.

Primul cuvânt al unui nou limbaj de design

Noul EQC cucereşte mediul înconjurător cu viteza luminii. Acest lucru este asigurat de farurile MULTIBEAM LED ca dotare standard, cu carcase interioare negre lucioase, linii decorative în albastru electric şi un design de lumini specific EQC. Benzile luminoase LED marcante din faţă şi spate constituie o atracţie vizuală fascinantă, care ies în evidenţă mai ales noaptea.

Pe chipul noului EQC stă scrisă mobilitatea cu perspectivă spre viitor. Elemente care altădată erau separate, cum sunt farurile şi grila de radiator, sunt acum combinate ingenios cu grila de radiator fascinantă integrată într-un panou negru. Farurile MULTIBEAM LED, ca echipare standard, accentuează impresia high-tech, cu linii ornamentale în albastru electric şi un design de lumini specific EQC.

Noul model EQC accelerează lin la nivelul unui autovehicul sport. Şi cu AMG Line ca echipare opţională acesta şi arată ca un autovehicul sport. Atracţia principală este partea frontală distinctă, într-un negru marcant. Linia de echipare include în plus un spoiler faţă specific şi un difuzor spate distinct, precum şi roţile din aliaj uşor din piese forjate AMG High Performance.

Cu modelul EQC a fost regândit aproape totul. Chiar şi roţile. Acestea sunt concepute cu un design al roţilor specific EQC şi sunt disponibile opţional cu detalii albastre.

Cu noul model EQC are loc o interpretare complet nouă pentru designul SUV-urilor. Linia plafonului coboară lin până la hayon. Acest lucru permite un aspect dinamic cu spaţiu agreabil până la plafon în spate.

Fascinaţia poate fi simţită în fiecare detaliu

Graţie motorului electric aproape complet silenţios, vă puteţi bucura chiar mai mult de noul interior progresiv al modelului EQC. Numeroase elemente decorative, materiale de tapiţerie şi culori au fost dezvoltate exclusiv pentru EQC şi subliniază caracterul său unic.

În interiorul noului EQC vă întâmpină o estetică electro-avangardistă complet nouă. Duzele de ventilaţie caracteristice în design EQC unic sunt înconjurate de suprafeţe metalice galvanizate. Ca punct de atracţie deosebit, un cadru lamelar cu aspect metalic se întinde de la panoul de instrumente până în uşi, creând un efect plăcut de înfăşurare (wrap-around). Exclusiv pentru EQC a fost concepută o stofă pentru scaune, într-o nuanţare cromatică uşor irizată: Sunnyvale în albastru indigo sau bej mătase, fiecare în combinaţie cu imitaţia de piele ARTICO neagră. În plus, accentele elegante în roségold subliniază luxul progresiv.

În noul EQC puteţi trăi cu fiecare drum un mic răsărit de soare, doar al dumneavoastră. Multe zone din interior se pot lumina cu stil, în funcţie de dorinţa dumneavoastră. Pentru aceasta puteţi alege dintre 64 de culori individuale precum şi dintre mai multe palete cromatice şi efecte disponibile.

Display-ul panoului de instrumente complet digital şi display-ul Media au fiecare o diagonală a ecranului de 26 cm (10,25 inch) şi sunt încorporate sub sticlă de calitate într-un cockpit cu ecran lat. O impresie unică de modernitate şi înaltă calitate. Informaţiile se afişează cu rezoluţie ridicată şi color, fiind completate şi de animaţii elaborate. Elementele de conţinut se pot poziţiona în plus individual şi pot fi operate intuitiv prin operarea tactilă precum şi prin cea vocală.

Cu pachetul opţional de scaune multicontur vă aşteaptă o experienţă de confort, care se adaptează cu precizie de milimetri la dvs. şi la corpul dvs. Două camere de aer pulsatile în zona lombară masează spatele şi pot activa simţitor muşchii obosiţi.

Trapa culisantă electrică din sticlă vă oferă mai multă lumină şi aer. Habitaclul obţine o ambianţă mai luminoasă cu trapa închisă, dar mai ales atunci când aceasta este deschisă. Cu trapa culisantă deschisă, aerul proaspăt circulă plăcut şi fără efecte de curent. Ca protecţie solară suplimentară, există în plafon un element culisabil.

Aşa cum se încarcă un smartphone...

Infrastructura de încărcare este adaptată în mod optim la necesităţile dvs. individuale. De aceea, Mercedes-Benz oferă o flexibilitate mare. Confortabil şi accesibil de acasă prin intermediul wallbox-ului? Pe drum, la staţiile publice de încărcare? La o priză convenţională, verificată de un electrician? Pentru cel mai bun confort la încărcare, toate aceste variante sunt posibile.

Încărcaţi complet autovehiculul dumneavoastră EQC în timp ce vă relaxaţi pe canapea – acest lucru este posibil cu Mercedes-Benz Wallbox pentru acasă. Cu o putere de încărcare de 7,4 kW, vă puteţi încărca autovehiculul EQC de până la de trei ori mai rapid decât la o priză convenţională.

Oriunde vă aflaţi pe drum: puteţi încărca automobilul EQC la numeroase staţii de încărcare publice de curent alternativ. De exemplu, în timp ce faceţi cumpărături, lucraţi sau vă aflaţi în restaurant.

Bateria de înaltă tensiune este inima noului Mercedes-Benz EQC. Datorită densităţii de putere extrem de ridicate, aceasta stochează energia pentru două unităţi electrice de antrenare de pe punţile faţă şi spate. Pentru a corespunde cerinţelor de siguranţă stricte Mercedes-Benz, bateria este încorporată în mod protejat în podeaua autovehiculului. Prin aceasta coboară centrul de greutate al autovehiculului, ceea ce asigură o experienţă dinamică de condus.

Pentru a vă putea bucura fără griji de experienţa de condus pur electrică în noul Mercedes-Benz EQC, există aşa-numitul certificat de baterie. Acesta vă garantează o baterie perfect funcţională şi de asemenea oferă garanţie în cazul unei pierderi semnificative a capacităţii bateriei. Garanţia este valabilă opt ani sau până la un kilometraj total de 160.000 km.

Bateria inovatoare de înaltă tensiune litiu-ion oferă o densitate de putere mare şi implicit eficienţă energetică. Pentru a optimiza şi mai mult consumul de curent, multe funcţii specifice EQ sprijină modul de condus predictiv cu economisire de energie cât mai ridicată.

Accelerează lin către un viitor electric

Noul Mercedes-Benz EQC este un SUV pur electric, cu mult spaţiu şi confort. Până când acceleraţi. Apoi devine un automobil sport. Cuplul total este disponibil deja din staţionare şi catapultează lin înainte automobilul EQC. Acest lucru deosebeşte propulsia pur electrică de orice altă propulsie convenţională pe benzină sau motorină. Rezultatul este o dinamică de rulare complet nouă şi fascinantă.

Două motoare transformă energia electrică într-o plăcere pură de a conduce.

Noua unitate electrică de antrenare este atât de inovatoare încât în noul EQC sunt montate chiar două. Câte un motor electric la puntea faţă şi spate convertesc împreună energia electrică stocată în baterie în energie mecanică, producând astfel o putere de 300 kW (408 CP). Pentru minimizarea consumului de curent şi maximizarea dinamicii, grupurile motopropulsoare electrice sunt proiectate diferit: motorul electric din faţă este optimizat pentru domeniul de sarcină redus până la mediu, pentru cea mai bună eficienţă posibilă, iar cel din spate determină dinamica.

Bucuraţi-vă de mobilitatea electrică!

Tracţiunea integrală 4MATIC complet variabilă transmite din plin forţa de la electromotoarele de înaltă performanţă. Sistemul îmbunătăţeşte tracţiunea şi stabilitatea la rulare, în special în condiţii dificile de drum: un adevărat plus de siguranţă pe carosabil umed, cu zăpadă şi gheaţă. În acelaşi timp, 4MATIC constituie baza tehnologică pentru bucuria condusului dinamic.

4MATIC distribuie fără trepte puterea între punţile faţă şi spate – de la 0 până la 100 procente. Deoarece ambele motoare electrice pot fi controlate independent. La pierderea tracţiunii pe o punte, va fi disponibil un cuplu proporţional mai mare pe cealaltă punte. Acesta funcţionează la fel ca la un autovehicul convenţional cu tracţiune integrală cu blocaj diferenţial central.

Viitorul aparţine propulsiei electrice. Şi intuiţiei umane. Descoperiţi cu sistemul Multimedia MBUX o experienţă de operare complet nouă: intuitivă, capabilă de învăţare şi sensibilă la atingere, mai mult ca niciodată. Nu trebuie să vă aflaţi în EQC pentru a obţine numeroase date despre autovehicul. Prin smartphone-ul sau smartwatch-ul dvs. puteţi apela chiar şi din afara autovehiculului numeroase date, cum ar fi autonomia electrică reziduală. Puteţi chiar programa prin smartphone preclimatizarea, pentru a fi întâmpinat într-o căldură plăcută sau răcoare agreabilă...

Comments are closed.