Pre-contact: Mitsubishi Outlander – Fiecare detaliu sporeşte plăcerea călătoriei

Designul modelului Outlander defineşte clasa SUV: puternic, solid şi îndrăzneţ, dar în acelaşi timp sugerând rafinament, robusteţe şi performanţe rutiere incomparabile. Manevrarea agilă şi răspunsul pe măsură vă oferă controlul total, în timp ce confortul silenţios va scoate la iveală plăcerea de a conduce în oraş. Oriunde vă plimbaţi, vă veţi simţi înviorat în noul Outlander.

Dynamic Styling

Noul concept de design frontal Mitsubishi Motors „Dynamic Shield” moşteneşte funcţionalitatea generaţiilor succesive ale Pajero şi Lancer Evolution. Secţiunea centrală neagră exprimă putere şi performanţă, încadrată în ambele părţi şi de jos de un simbol muscular de protecţie atât pentru om, cât şi pentru maşină. Acest design nu este doar despre formă, ci este înrădăcinat în funcţii, oferă baza pentru designul frontal al viitoarelor modele Mitsubishi. În baza acestui concept vor fi proiectate fronturi pentru diverse clase de vehicule de acum încolo.

Masca frontală mare, neagră dă o senzaţie de sportivitate, iar acest front este încadrat din trei părţi, bara de protecţie stânga şi dreapta şi de jos, de un „scut” de protecţie.

În contrast faţă de abordarea anterioară, unde designul făcea referire la „mediu” şi „tehnologia de ultimă oră” şi era perfecţionat fără a copleşi, gândirea din spatele acestei schimbări curajoase este o interpretare dinamică ce aduce esenţa Mitsubishi mai aproape de prim-plan. Acest vehicul marchează punctul de cotitură de la care designul evoluează ca un mijloc de consolidare a prezenţei Mitsubishi Motors.

În partea din faţă a maşinii, farurile şi grila conferă o senzaţie de largheţe, iar pentru a păstra simetria, spatele dă o senzaţie similară de lărgime şi stabilitate. Modelele anterioare s-au folosit de un design care se încheia în lateral, în timp ce la noul model, faţa încadrează flancurile oferind o impresie de lăţime mai mare.

ECO DRIVE

Noul Outlander depăşeşte cu mult aşteptările privind conducerea ecologică, ce este acum un aspect esenţial al autovehiculelor. În plus faţă de performanţa remarcabilă a motorului, noul motor MIVEC realizează de asemenea o economie de combustibil fără precedent şi emisii reduse.

Performanţa ecologică este esenţială pentru şoferi astăzi şi noul Outlander este construit să le depăşească aşteptările. Noul motor MIVEC şi motorul DI-D realizează o economie de combustibil fără precedent şi reducerea emisiilor, oferind în acelaşi timp o performanţă remarcabilă. Eficienţa contact pre consumului de combustibil la noul Outlander este susţinută de funcţia idle-stop (AS&G) şi ECO mode control, caroseria sa foarte uşoară şi aerodinamică, extrem de rafinată, reducând în plus pierderea de energie. Chiar şi cu acest nivel ridicat de considerare a mediului, noul Outlander tot oferă întreaga plăcere şi performanţa pe care şoferii au ajuns să o aştepte.

Noul motor de 2 litri oferă un condus mai liniştit, mai eficient cu o putere maximă de 150 CP la 6.000 rpm şi un cuplu maxim de 195 Nm la 4.200 rpm. Tehnologia MIVEC care contribuie la performanţa de mediu îmbunătăţită prin reducerea greutăţii motorului şi stimularea economiei de combustibil.

Auto Stop & Go (AS&G) reduce consumul de combustibil şi emisiile de CO2 prin oprirea automată a motorului atunci când vehiculul este staţionar, cum ar fi atunci când aşteaptă la semafor. Motorul reporneşte imediat atunci când luaţi piciorul de pe pedala de frână.

Siguranţa

Condusul este mai plăcut atunci când aveţi linişte sufletească. La Outlander, puteţi fi siguri că există măsuri de siguranţă sofisticate pentru a vă proteja pe dvs. Şi pasagerii dumneavoastră. Aceste măsuri includ un caroserie de tip RISE (Reinforced Impact Safety Evolution), şapte airbag-uri SRS şi funcţii electronice inteligente care ajută la prevenirea coliziunilor frontale.

Tehnologia de siguranţă avansată asigură un plus de încredere în timpul deplasării şi la parcare, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. De la senzorii inteligenţi, care monitorizează perimetrul vehiculului şi vă avertizează în caz de pericol, la sistemele active de asistenţă la condus, Outlander asigură un nivel ridicat de siguranţă pe toate planurile.

Sistemul De Protecţie la Impact Frontal (FCM) asigură prevenirea unui impact frontal sau reducerea daunelor dacă accidentul nu poate fi evitat. Detectează vehiculele şi pietonii, cu ajutorul unui radar.

Avertizare Unghi Mort (BSW) utilizează senzorii radar din bara spate pentru a detecta vehiculele aflate în unghiurile moarte din stânga şi dreapta spate. Dacă sistemul BSW este activ şi semnalizatoarele sunt dezactivate, în oglinda retrovizoare apare un indicator. Dacă este detectat un vehicul în timp ce semnalizatoarele sunt activate, clipeşte un indicator în oglinda retrovizoare respectivă şi se activează un avertizor sonor.

Faza Lungă Automată – Pentru îmbunătăţirea siguranţei, confortului şi pentru un plus de linişte pe timp de noapte, faza lungă comută automat pe fază scurtă atunci când sunt detectate vehicule în faţă şi apoi comută automat pe fază lungă, astfel încât să nu trebuiască să luaţi mâinile de pe volan pentru a schimba manual faza. Acest sistem se activează la o viteză mai mare sau egală cu aproximativ 40 km/h şi se dezactivează la viteze mai mici.

Calitate premium

Să conduci un Outlander este o experienţă senzaţională, susţinută de comportamentul rutier excelent şi de atenţia deosebită acordată detaliilor. Fiecare detaliu sporeşte plăcerea călătoriei, de la spaţiul generos din habitaclu şi scaunele confortabile, la materialele de calitate şi echipamentele rafinate.

Outlander oferă şoferului şi pasagerilor un confort aparte. Chiar şi călătoriile cele mai lungi vor părea relaxante, graţie spaţiului generos din habitaclu, scaunelor comode pentru până la şapte pasageri şi materialelor de calitate premium, care includ piele naturală.

Scaunele din spate pot fi aranjate flexibil, în funcţie de nevoi. O căptuşeală a cărei textură se aseamănă cu pielea veritabilă a fost aplicată din faţă, de la tabloul de bord până la uşi. Creat cu accente decorative de lux, acest aspect fin realizează un excelent interior, plin de farmec care este unic pentru noul Outlander.

Noul Outlander a urmărit să obţină silenţiozitatea motorului, care este principala cauză a vibraţiilor şi zgomotului. Sistemul de montare a motorului de tip pendul nou adoptat acceptă oscilaţii ale motorului în direcţia înainte/ înapoi, reducând astfel în mare măsură vibraţiile şi zgomotul. Noul Outlander a redefinit de asemenea forma stâlpului din stânga faţă, a oglinzilor de la uşi şi garniturilor din piele, componente care sunt cauze ale zgomotului produs de vânt. În plus, tabloul de bord, mocheta şi materialul de pe tavanul maşinii au fost modificate pentru a corespunde unui nivel ridicat de protecţie la zgomot.

Silenţiozitatea a fost îmbunătăţită chiar mai mult prin tuning al suspensiilor şi roţilor care reduce zgomotul rutier.

Tracţiune integrală

Tracţiunea integrală controlată electronic oferă tracţiune şi stabilitate uimitoare, chiar şi în condiţii dificile de deplasare, prin interacţiunea perfectă cu sistemul de control activ al stabilităţii (ASC). Selectorul modului de transmisie vă permite să alegeţi cel mai potrivit mod de tracţiune, în funcţie de preferinţe: modul 4WD ECO pentru maximizarea economiei, 4WD AUTO pentru condiţii normale de deplasare şi 4WD LOCK pentru teren accidentat.

Motorul se armonizează perfect cu transmisia CVT avansată, care modifică automat răspunsul în funcţie de schimbarea condiţiilor de deplasare şi de comportamentul vehiculului, pentru a oferi acceleraţii line şi rapide, precum şi un consum de combustibil mult mai redus decât cel oferit de o transmisie automată standard. Dacă apăsaţi complet pedala de acceleraţie veţi obţine un răspuns puternic, asemănător retrogradării într-o treaptă de viteză inferioară, fără însă ca zgomotul motorului să crească excesiv. Pentru plăcerea oferită de schimbarea manuală a treptelor de viteză, puteţi beneficia de modul Sport cu 6 trepte şi padele de schimbare a vitezelor.

Comments are closed.