Portofoliul Škoda primește o serie vastă de actualizări

Aproape toate modelele aflate în gama Škoda vor beneficia în această vară de o serie de îmbunătățiri. Compania cehă anunță că multe dintre echipamentele și sistemele de asistență oferite în premieră de noua Octavia vor fi incluse acum și în dotarea altor automobile din portofoliu. În plus, toate opțiunile de motorizare puse la dispoziția clienților vor respecta normele de poluare Euro 6d.

Pentru început, fiecare dintre mașinile actualizate în această perioadă va beneficia de un volan nou, cu două sau trei spițe. În funcție de configurația aleasă, volanul poate fi acoperit cu piele perforată, poate avea cusături contrastante și poate fi însoțit de padele pentru schimbarea treptelor de viteză asociate transmisiei DSG.

Motoare mai puternice pentru Škoda Superb

Vârful de gamă Superb va fi disponibil cu un propulsor diesel 2.0 TDI EVO capabil să dezvolte 200 CP, cu 10 CP mai mult decât unitatea precedentă. De asemenea, el include un sistem dublu SCR de tratare a gazelor de eșapament care ajută la reducerea emisiilor de noxe cu până la 80%. Din ofertă face parte și motorul pe benzină 2.0 TSI, care livrează acum 280 CP, cu 8 CP mai mult decât vechea variantă.

Mai mult decât atât, tehnologia Area View formată din patru camere video amplasate la 360 de grade va putea fi comandată opțional de clienții Superb, la fel și funcția Trailer Assist.

Škoda Kodiaq va dispune de Predictive Cruise Control

Sistemul Predictive Cruise Control va fi adăugat pe lista de funcții de asistență oferite de SUV-ul Kodiaq. Versiunea opțională a tehnologiei Adaptive Cruise Control utilizează imagini surprinse de camera video instalată la nivelul parbrizului și date furnizate de sistemul de navigație pentru a ajusta viteza de rulare în funcție de restricțiile detectate. Totodată, puterea motorului 2.0 TDI crește de la 190 CP la 200 CP, el respectând standardele Euro 6d, asemenea unității capabile să genereze 150 CP.

Un nou propulsor diesel entry-level pentru Škoda Karoq

Producătorul auto ceh a hotărât să înlocuiască unitatea diesel 1.6 TDI cu 115 CP aflată în gama modelului Karoq și să ofere în schimb un motor 2.0 TDI EVO care livrează 150 CP. Acest propulsor va putea fi comandat cu un sistem de tracțiune integrală și transmisie DSG sau cu tracțiune față și cutie de viteze manuală.

Celelalte modele din portofoliul Škoda care primesc actualizări în această vară sunt Scala, Kamiq și Fabia.

Comments are closed.