Porsche Taycan este supus unei runde finale de teste

Prima mașină sport complet electrică a constructorului auto german Porsche se află în etapa finală de testare înainte de a intra în producția de serie.

În Scandinavia, la doar câțiva kilometri de Cercul Arctic, noul Taycan își demonstrează potențialul în materie de dinamică a deplasării pe zăpadă și gheață. De asemenea, inginerii Porsche profită de vara din emisfera sudică pentru a verifica performanțele vehiculului pe drumurile din Africa de Sud și a realiza apoi ajustările necesare. În Dubai sunt efectuate teste de anduranță la temperaturi ridicate și se verifică procesul de reîncărcare a bateriilor în aceste condiții extreme.

„După ce am făcut simulări pe calculator și numeroase verificări într-un mediu controlat, acum am ajuns în faza finală a acestui program solicitant de testare. Înainte ca Taycan să fie lansat pe piață spre finalul acestui an, vom fi parcurs aproximativ 6 milioane de kilometri în întreaga lume. Suntem deja foarte mulțumiți de statutul actual al vehiculelor. Taycan va fi un Porsche autentic”, a declarat Stefan Weckbach, vicepreședintele liniei de modele Taycan.

Aceste 6 milioane de kilometri vor fi parcurse de prototipurile mașinii electrice Taycan pe teritoriul a 30 de țări, inclusiv SUA, China, Emiratele Arabe Unite și Finlanda, la temperaturi ce variază de la -35 de grade la +50 de grade Celsius. Vehiculele vor avea de înfruntat o umiditate a aerului cuprinsă între 20 și 100%, vor porni de la 85 de metri sub nivelul mării și vor ajunge la altitudini de peste 3.000 de metri și vor fi reîncărcate cu ajutorul a peste 100.000 de sisteme diferite din jurul lumii. Aproximativ 1.000 de șoferi, tehnicieni și ingineri vor însoți prototipurile modelului Taycan pe durata rundei finale de testare.

Porsche a anunțat că a primit deja peste 20.000 de pre-comenzi pentru mașina electrică Taycan, pe care o va prezenta în versiunea de serie în luna septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Automobilul va reuși să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3,5 secunde și va garanta o autonomie de peste 500 km (conform standardelor NEDC).

Comments are closed.