Porsche respinge ideea unui Cayenne echipat cu motor diesel V8

Brand-ul german Porsche nu a dezvoltat niciodată un propulsor diesel și nu intenționează să demareze această activitate acum, când se pregătește să se concentreze din ce în ce mai mult asupra electrificării.

Deși unele declarații anterioare ale oficialilor companiei spuneau că Porsche ar putea renunța definitiv la unitățile diesel, acest lucru nu se va întâmpla deocamdată.

În cadrul unui interviu acordat recent publicației Top Gear, șeful departamentului responsabil de administrarea sistemelor de propulsie utilizate de SUV-urile Porsche, Friedmann Heller, a declarat că motoarele diesel încă sunt foarte populare în anumite regiuni ale lumii. În plus, el a dezvăluit că se are în vedere posibilitatea de a instala o unitate diesel în structura modelului Cayenne, dar o decizie va fi luată abia după ce se va stabili dacă există o cerere suficient de mare pentru a include în gamă o astfel de versiune.

Chiar dacă va primi aprobarea finală, Cayenne nu va primi un propulsor diesel V8, ci mai degrabă unul V6, potrivit afirmației lui Heller.

În schimb, este foarte probabilă oferirea unei derivate Cayenne Turbo S E-Hybrid, care să împrumute tehnologia utilizată de Panamera Turbo S E-Hybrid și să ajungă pe piață peste aproximativ un an.

Comments are closed.