Porsche include alte două versiuni hibride în gama Cayenne

Producătorul auto german Porsche continuă să își concentreze atenția asupra mobilității electrificate și anunță extinderea familiei Cayenne cu ajutorul a două variante cu propulsie hibridă. Drept urmare, în vârful gamei Cayenne se situează acum o derivată hibridă plug-in, la fel cum se întâmplă și în cazul seriei Panamera.

Noile modele Cayenne Turbo S E-Hybrid și Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé reușesc să dezvolte 680 CP (500 kW) prin interacțiunea inteligentă dintre un motor V8 de 4 litri și o unitate electrică integrată în transmisia cu opt trepte de viteză Tiptronic S. Sistemul livrează un cuplu maxim de 900 Nm și le permite celor două vehicule să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde, viteza maximă atinsă fiind de 295 km/h.

Potrivit datelor oficiale, noile SUV-uri se pot deplasa în modul complet electric pe o distanță maximă de 40 km și garantează un consum mediu de combustibil de 3,7 - 3,9 litri/100 km, cu emisii combinate de CO2 de 85 - 90 g/km. Consumul de energie electrică este de 18,8 - 19,6 kWh/100 km.

Pe lângă cele două automobile de top, portofoliul Porsche include acum și noul Cayenne E-Hybrid Coupé, echipat cu un sistem hibrid în stare să dezvolte 462 CP (340 kW) și un cuplu maxim de 700 Nm. Vehiculul promite o autonomie electrică de până la 43 km și un consum mediu de combustibil de 3,1 - 3,2 litri/100 km, cu emisii de CO2 de 72 - 75 g/km.

Noile versiuni Cayenne Turbo S E-Hybrid și Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé sunt dotate în mod standard cu sistemele Porsche Dynamic Chassis Control, Porsche Torque Vectoring Plus, Porsche Ceramic Composite Brake și Power Steering Plus, la care se adaugă pachetul Sport Chrono și jantele din aliaj cu diametrul de 21 inch.

Comments are closed.