Polestar va transforma conceptul Precept într-un model de serie

Marca premium Polestar – parte a grupului chinez Geely, alături de Volvo – a confirmat că va lansa o versiune de serie a prototipului Precept. Vehiculul a fost dezvăluit la începutul acestui an cu scopul de a ilustra viziunea companiei suedeze cu privire la modul în care vor arăta viitoarele sale produse și nu a fost prezentat ca un simplu concept.

Pe lângă faptul că evidențiază direcția de design spre care se va îndrepta brand-ul electric de performanță, Precept reflectă interesul Polestar față de tehnologiile digitale și utilizarea de materiale sustenabile inovatoare, atât la interior, cât și la exterior.

„Clienții vor să vadă o schimbare în această industrie, nu doar idealuri. Acum, Precept devine o dovadă și mai puternică. Ne angajăm să reducem impactul asupra mediului înconjurător al mașinilor și afacerii noastre. Scopul trebuie să fie neutralitatea climatică, dar acesta este un obiectiv pe termen lung”, a declarat Thomas Ingenlath, CEO-ul Polestar.

Interiorul vehiculului Precept integrează o varietate de materiale sustenabile, fabricate inclusiv pe baza PET-urilor reciclate. Asamblarea noului model de serie se va desfășura în China, în cadrul unei uzine noi, despre care Polestar susține că va fi una dintre cele mai inteligente și mai conectate facilități de producție auto din lume.

„China este cea mai mare piață pentru Polestar și apreciem interesul crescut față de sustenabilitate pe care îl observăm acolo. Odată cu noua fabrică, vom ridica din nou standardele deoarece ne propunem să construim cea mai avansată mașină electrică de segment premium din China, cu cea mai mică amprentă de carbon”, a mai spus Ingenlath.

Despre Polestar

Polestar este un brand electric de performanță independent, creat de Volvo Cars și Geely Holding. Primul său automobil de serie a fost Polestar 1, lansat în anul 2017, cu un sistem hibrid de propulsie capabil să genereze 619 CP și un cuplu maxim de 1.000 Nm. Gama a fost completată în 2019 de Polestar 2, o mașină electrică în stare dezvolte 408 CP și un cuplu de 660 Nm, oferind o autonomie de până la 470 km. Din portofoliu va face parte în viitor și SUV-ul electric de performanță Polestar 3.

Comments are closed.