Polestar 2 debutează cu peste 400 CP și o autonomie de 500 km

Compania Polestar, parte a companiei suedeze Volvo, își continuă planul de a deveni un brand electric de înaltă performanță prin dezvăluirea unui fastback prevăzut cu cinci uși care promite să aducă un design avangardist și o experiență unică a condusului în segmentul compact.

Polestar 2 este susținut de platforma CMA (Compact Modular Architecture) a mărcii Volvo, este echipat cu două motoare electrice și dispune de o baterie de 78 kWh care permite obținerea unei autonomii de 500 km. Vehiculul cu tracțiune integrală dezvoltă 408 CP (300 kW) și un cuplu maxim de 660 Nm, astfel că reușește să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.

Pachetul de baterii format din 27 de module a fost integrat în podeaua mașinii pentru a contribui la creșterea rigidității mașinii și la reducerea cu 3,7 decibeli a nivelului de zgomot și vibrații.

Abilitățile dinamice ale șasiului pot și îmbunătățite cu ajutorul pachetului Performance, în cadrul căruia clienții vor primi amortizoare Öhlins, frâne Brembo și jante de 20 inch, alături de etriere și centuri de siguranță cu accente aurii.

Noul model construit de Polestar este unul dintre primele vehicule din lume care dispune de o tehnologie de infotainment bazată pe sistemul de operare Android. Unul dintre principalele avantaje îl reprezintă integrarea cu o serie de aplicații dezvoltate de Google, printre care se numără Google Assistant, Google Maps și Google Play Store.

Polestar 2 va fi dezvăluit public săptămâna viitoare, cu prilejul Salonului Auto de la Geneva. El va avea un preț de pornire de 39.900 de euro și va fi oferit inițial pe piețele din China, SUA, Canada, Belgia, Germania, Olanda, Norvegia, Suedia și Marea Britanie.

Comments are closed.