Platforma Porsche Mission E poate susţine variante coupé şi cabrio

Primul model cu propulsie electrică al constructorului auto german Porsche este programat să debuteze, în forma de producţie, în cursul anului viitor.

Sedanul Mission E se bazează pe o arhitectură extrem de flexibilă, iar cel dintâi indiciu în acest sens a fost oferit de Porsche săptămâna trecută, cu prilejul Salonului Auto de la Geneva, acolo unde a dezvăluit conceptul Mission E Cross.

Conform declaraţiei date de Stefan Weckbach, şeful departamentului responsabil cu dezvoltarea vehiculelor electrice din cadrul firmei Porsche, pentru publicaţia Car and Driver, producerea unui SUV electric nu se află deocamdată în plan, dar nu este exclusă crearea unui coupé şi al unei maşini decapotabile bazate pe arhitectura Mission E.

„Dacă ne gândim la modele cu două uşi şi decapotabile, platforma va fi pregătită pentru ele”, a afirmat Weckbach. Însă nu toate versiunile vor avea aceeaşi configuraţie formată din patru motoare electrice şi un sistem de tracţiune integrală. „În momentul de faţă discutăm despre opţiunile cu tracţiune spate”, a continuat el.

Cu sprijinul celor patru propulsoare electrice, noul concept Porsche Mission E Cross dispune de 600 CP şi poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,5 secunde, viteza maximă atinsă fiind de 250 km/h.

Comments are closed.