Peugeot Sport nu va mai oferi mașini cu motorizare convențională

Bruno Famin, șeful diviziei Peugeot Sport, a confirmat că zilele automobilelor de performanță echipate cu propulsoare convenționale se apropie de final, în această gamă urmând a fi incluse doar vehicule prevăzute cu tehnologii electrificate.

„Din noua linie de vehicule electrificate de performanță ar putea să facă parte și modele complet electrice, dar studiul de fezabilitate nu a fost încheiat încă. Lucrăm la un proiect de dezvoltare a unui nou model electric. Dar încă analizăm fezabilitatea tehnică și costurile de producție”, a declarat Famin în cadrul unui interviu acordat publicației Auto Express.

Peugeot Sport vrea să transforme în oportunitate vechiul dezavantaj pe care îl avea în trecut în fața principalilor săi competitori. Mai exact, cel mai mare motor pe care grupul PSA îl punea la dispoziție avea o capacitate de numai 1,6 litri și dezvolta maximum 266 CP în structura derivatei 308 GTI. Acum, divizia plănuiește să includă mica unitate turbo pe benzină în structura unui sistem de propulsie plug-in hibrid pentru a livra perfomanțe superioare cu un consum redus de combustibil și emisii mici de CO2.

Comments are closed.