Peugeot ia în considerare posibilitatea de a construi doar mașini electrice din 2030

Strategia companiei franceze Peugeot de a oferi versiuni complet electrice ale modelelor din gamă, în paralel cu variante prevăzute cu motoare termice, îi va fi de mare ajutor în momentul în care unele state din Europa și din lume vor interzice vânzarea pe teritoriul lor a vehiculelor cu propulsie convențională.

Una dintre țări este Marea Britanie, care ar urma să permită doar comercializarea de mașini electrice începând din anul 2032, informează revista Autocar. Însă acest lucru nu îl sperie pe șeful Peugeot, Jean-Philippe Imparato declarând pentru publicația amintită anterior că firma pe care o conduce se poate adapta unui astfel de scenariu încă din 2030.

Noile modele 208 și 2008 au fost lansate pe piață cu opțiuni de motorizare electrică, diesel și pe benzină, în timp ce automobilele 3008, 5008 și 508 beneficiază de variante plug-in hybrid alături de cele cu propulsie convențională. Așadar, în loc să ofere mașini electrice 100% noi, Peugeot a ales să dezvolte derivate cu zero emisii de noxe ale vehiculelor deja incluse în portofoliu pentru a-i convinge pe clienți să accepte mai ușor noile tehnologii.

„Mai întâi alegi mașina și abia apoi alegi sistemul de propulsie”, a subliniat Imparato.

De asemenea, șeful Peugeot a confirmat că viitoarea generație a modelului 208 va fi disponibilă doar în varianta electrică, iar clienții vor fi ajutați să se adapteze treptat la noua situație.

Comments are closed.