Peugeot 508 promite să fie la fel de spațios și în versiunea hibridă plug-in

Pentru cea de-a doua generație a modelului 508, constructorul auto francez Peugeot a hotărât să renunțe la caroseria de sedan în favoarea celei de fastback, într-un segment care se luptă cu evoluția continuă a vânzărilor de SUV-uri.

Noul 508 a fost dezvăluit în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, atunci când s-a observat că stilul vehiculului prevăzut cu cinci uși este derivat din cel al conceptului shooting brake Instinct, prezentat de Peugeot în 2017.

Potrivit unor informații recente, 508 va primi în curând o variantă hibridă plug-in, care va prelua tehnologia folosită de modelul 5008 dar nu va consemna o scădere a spațiului interiorul sau al volumului portbagajului din cauza bateriilor.

Vestea a fost dată de Pierre Paul Mattei, șeful de design al proiectului 508, în cadrul unui interviu acordat revistei britanice Autocar, spunând că platforma EMP2 a fost dezvoltată încă de la început cu ideea de a oferi un sistem electrificat de propulsie de la mijlocul anului 2019, fără a-i fi afectată latura practică.

Comments are closed.