Pentru al treilea an consecutiv Fiat domina clasamentul emisiilor de CO2 in Europa

Galerie foto

Printre cele mai bine vândute branduri auto ale Europei şi pentru al treilea an consecutiv, Fiat a obţinut cea mai mică valoare medie a emisiilor de CO2 pentru vehiculele comercializate în decursul anului 2009: 127,8 g/km (faţă de 133,7 g/km, cu un an înainte). Această realizare a fost certificată de JATO, lider mondial privind serviciile de consultanţă şi cercetare auto, fondat în 1984 şi care operează în prezent în peste 40 de ţări.

Clasamentul arată că media Fiat este peste Toyota (130,1 g/km), Peugeot (133,6 g/km), Renault (137,6 g/km), Citroen (137,9 g/km), Ford (140,0 g/km)A, Opel/ Vauxhall (148,9 g/km), Volkswagen (150,4 g/km), Audi (160,9 g/km) şi Mercedes-Benz (176,4 g/km).
Fiat este de asemenea pe primul loc la categoria concernelor auto (131,0 g/km), urmat de Toyota, PSA, Renault şi Hyundai.

Succesul grupului Fiat se datorează în primul rând succesului obţinut de marca Fiat, dar şi rezultatului excelent obţinut de Alfa Romeo, care, cu o reducere medie de 18,3 g/km şi 109.542 unităţi comercializate, este gama de modele cu cea mai mare reducere a emisiilor de CO2. Fiat a fost întotdeauna atent la nevoile clienţilor şi nu se va opri aici. Aceste rezultate privind reducerea emisiilor de CO2 sunt produsul unei strategii pe termen lung bazată pe două principii fundamentale: implementarea soluţiilor tehnologice menite să reducă emisiile şi consumul şi determinarea şoferilor de a adopta o manieră de utilizare a maşinii mult mai responsabilă şi compatibilă cu mediul.

Mai întâi, motoare cu o tehnologie unică, precum propulsorul Twin-Air cu doi cilindri, care a debutat la Salonul Auto de la Geneva. Vizitatorii salonului elveţian au avut ocazia să admire prima aplicaţie a acestui agregat într-un Fiat 500 – primul model care va îngloba această tehnologie începând cu septembrie 2010. Având o capacitate cilindrică de 900 cmc, un produs de putere de 85 CP şi un prag al emisiilor de CO2 de 95 g/km, este lider în clasa sa.

Soluţiile inovatoare includ tehnologia Multiair pentru motoare pe benzină: prin implementarea unui nou sistem electro-hidraulic de control al valvelor se asigură combustia optimă în fiecare moment, emisiile de CO2 sunt reduse cu 25%, în timp ce puterea creşte cu 10%. Tehnologia de ultimă oră este implementată de asemenea şi în sectorul Diesel, cu propulsorul de 1,3 litri Multijet de generaţia a doua livrând 95 CP. Cu 8 injecţii pe ciclu, agregatul îmbunătăţeşte nivelul de cuplu la turaţii joase cu până la 25% şi reduce emisiile cu 6%.

Un aport important pentru obţinerea acestui rezultat îl are creşterea nivelului de utilizare a metanului, cel mai economic şi ecologic combustibil disponibil pe piaţă la ora actuală. O alegere de perspectivă, iniţiată cu peste 10 ani în urmă, a făcut ca Fiat să devină liderul european indisputabil, fapt demonstrat de cele 350.000 unităţi vândute în prezent şi o gama largă de vehicule, cuprinzând şapte modele, adaptate nevoilor clienţilor.

Comments are closed.