Organizatorii Salonului Auto de la Geneva sunt nesiguri cu privire la ediția din 2021

Fundația responsabilă de organizarea Salonului Auto Internațional de la Geneva și-a retras solicitarea de a primi sprijin financiar din partea Cantonului Geneva, după anularea evenimentului din acest an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Autoritățile din regiune au hotărât să ofere un împrumut în valoare de 16,8 milioane de franci elvețieni, însă condițiile impuse au fost catalogate drept „contradictorii” de către organizatorii show-ului auto, care au ales să își retragă solicitarea.

Ediția din 2020 a Salonului Auto Internațional de la Geneva a fost anulată cu doar patru zile înainte de momentul în care porțile centrului expozițional Palexpo ar fi trebuit să se deschidă, inițial pentru reprezentanții mass-media. În acest context, fundația le-a cerut autorităților elvețiene să acopere pierderile estimate la 11 milioane de franci pentru a avea la dispoziție resursele necesare desfășurării evenimentului de anul viitor. Însă condițiile care veneau la pachet cu sprijinul financiar s-ar fi aflat în contradicție cu scopul promovat de show-ul de la Geneva de peste 100 de ani.

În consecință, desfășurarea evenimentului în 2021 este foarte nesigură în acest moment, mai ales având în vedere faptul că mulți dintre expozanții importanți le-au recomandat organizatorilor ca următoarea ediție să aibă loc în 2022.

Salonul Auto Internațional de la Geneva a atras mai mult de 600.000 de vizitatori și aproximativ 10.000 de reprezentanți mass-media doar în 2019. Este cel mai mare eveniment din Elveția, care aduce în regiunea Genevei câștiguri în valoare de peste 200 de milioane de franci.

Comments are closed.